HABER

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun şüpheli ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı

Ankara'da, Esra Hankulu'nun (25) evinde ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun (27), polisteki ilk ifadesinde, "Esra'nın ölümüyle bir ilgim yoktur" dedi. Gözaltındaki Furkan G. ise "Sabah ezanından sonra Ümitcan, Esra'yı odaya götürdü. Esra ile konuşuyorlardı yani Esra baygın ya da uyur vaziyette değildi" ifadesini verdi. Esra Hankulu'nun ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Dilan C.'nin de ifadesi ortaya çıktı. Dilan C. ''Uyandığımda bir işim vardı, bunu söylemek için Esra'nın odasına gittim. Esra'ya seslendim ama uyanmadı. Esra’yı öyle görünce korktum'' diye konuştu. Dilan C. daha sonra aradıkları Ümitcan Uygun'un kendilerine "Bir sıkıntı olursa beni söylemeyin" dediğini öne sürdü. Esra Hankulu’nun şüpheli ölümüne ilişkin gözaltına alınan Ümitcan Uygun ’kasten öldürme’ suçundan nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından tutuklandı. Diğer iki şüpheli F.G. ile D.C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, 3 Temmuz'da gözaltına alınan Uygun ile diğer şüpheliler Furkan G. ve Dilan C, emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirildi. Şüpheliler burada, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Şüpheli Uygun, "kasten öldürmek" suçundan tutuklanırken, "suç delillerini karartmak" ile suçlanan diğer 2 şüpheli hakkında ise "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol uygulanmasına karar verildi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler