HABER

Ukrayna'daki annesiyle konuştu, gözyaşlarına boğuldu: 'Her gün benim için çok korkunç'

Kayseri Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi Ahıska Türkü Miakhpul Mirsaliieva (20), ailesinin yaşadığı Ukrayna'daki gelişmeleri korkuyla takip ediyor. Ukrayna'nın Herson şehrinde yaşayan annesi Raifa Mirsaliieva (49) ile telefonda görüntülü konuşan Miakhpul Mirsaliieva, gözyaşlarına boğuldu. Mirsaliieva, "Her gün benim için çok korkunç ve çok kritik geçiyor" dedi.

Ahıska Türkü Mirsaliieva, 3 yıl önce üniversiteyi kazanarak Ukrayna'dan Kayseri'ye geldi. Burada Üniversite eğitimini sürdüren Mirsaliieva, Rusya'nın ailesinin yaşadığı Ukrayna'ya yönelik sürdürdüğü askeri harekatı korkuyla takip ediyor. Ukrayna halkına destek vermek amacıyla Ankara'da düzenlenen eyleme katılan Mirsaliieva, Herson şehrinde yaşayan annesi Raifa Mirsaliieva ile telefonda görüntülü konuşurken gözyaşı döktü.

Mirsaliieva, ailesiyle son günlerde iletişim kurmakta güçlük çektiğini belirterek, "Son 2 gündür çok zor iletişim kuruyoruz. Rus işgal ordusu yaşadığım şehrin telefon hatlarını kapattı. Ben de dünyanın farklı yerinde savaşlar oluyordu, takip ediyordum. Ama kendin onu yaşadığın ve ailene 5 dakika bile ulaşamadığın zaman yıllar gibi geliyor. Kardeşim çok korkuyor. Annem kalp ve şeker hastası. Hiçbir şekilde ambulansa ulaşamıyor. Her gün benim için çok korkunç ve çok kritik geçiyor" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler