HABER

Ukrayna'da silahlı saldırı

Ukrayna’da havacılık ve uzay fabrikasında bir askerin ateş açması sonucu 4 asker ve 1 sivil hayatını kaybetti. Saldırıdan sonra Kayıplara karışan saldırgan saatler süren operasyonun ardından yakalandı. Artem Ryabchuk isimli askerin Rusya ile bağlantılı olabileceği iddia edilirken konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Rusya ile savaşın eşiğine gelen Ukrayna güne saldırı haberi ile uyandı. Ülkenin doğusundaki bir havacılık fabrikasına Silahlı Saldırı meydana geldi

Ukrayna İçişleri Bakanlığı bir ulusal muhafızın fabrikada ateş açtığı olay nedeniyle 5 kinin öldüğünü duyurdu.

Polis, Ukrayna'da bir ulusal muhafız askerinin Perşembe günü ülkenin doğusundaki bir füze ve roket fabrikasına ateş açarak 4 asker arkadaşını öldürdüğünü duyurdu. Olay nedeniyle bir sivilin hayatını kaybederken 5 kişi de yaraladı.

SALDIRGAN KAYIPLARA KARIŞMIŞTI

Dnipro şehrinde gerçekleşen olayda Kalaşnikof tüfeği ile saldırıyı düzenleyen kişinin saldırıdan sonra kayıplara karışmıştı.

Artem Ryabchuk isimli askerin yakalanması için saatlerdir süren operasyon sonuç verdi. Bakanlık Ryabchuk'un yakalandığını duyurdu ve olay anından ilk görüntüyü basına servis etti. 

Güvenlik güçleri saldırganın Dnipro'nun dışındaki Pidgorodne kasabasında gözaltına alındığını söyledi.

Saldırgan askerin Rusya ile bağlantılı olabileceği iddia edilirken bu iddia ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İçişleri Bakanı Denys Monastyrsky, 'Verdiğim emir doğrultusunda ülkesini savunmak ve güvenlikten sorumlu olmak üzere çağrılan 21 yaşındaki bir askerin bu eylemleri gerçekleştirmesine neden olan koşulları incelemek üzere bir komisyon kurulacak' dedi

EN ÖNEMLİ ASKERİ FABRİKALARDAN BİRİ

Ülkenin en büyük şehirlerinden biri olan Dnipro'da bulunan fabrika, bir zamanlar kıtalararası balistik füzelerin üretim yeriydi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler