SPOR

Türkiye'de çok mutluyuz

Kanada Başkonsolosluğu Kanada Eğitim Haftası’nı Beşiktaşlı Futbolcu Atiba ile Tanıttı

Kanada Başkonsolosluğu, 27 Eylül Çarşamba günü düzenlediği toplantıda Kanada Eğitim Haftasını tanıttı. Toplantıya Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon ile birlikte Beşiktaş oyuncusu Kanadalı milli futbolcu Atiba ev sahipliği yaptı.

Toplantıda konuşan Türkiye’nin Kanada Başkonsolosu Ulric Shannon, “Kanada hem ülke, hem de eğitim sistemi olarak öğrencilere büyük imkan ve fırsatlar sunuyor. Biz de bu fırsatları Türkiye’de birinci elden duyurarak eğitim için Kanada’yı tercih eden Türk öğrenci sayısını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Toplantıya katılan Beşiktaşlı oyuncu Atiba ise: “Ben bugün Beşiktaş’ta oynayan milli bir futbolcu olmamı Kanada’nın bana sağladığı imkan ve desteğe borçluyum. Oğlum Noah’ın da aynı imkanları bulması benim için çok önemli. Bu nedenle büyüdüğünde üniversite eğitimi için Kanada’yı tercih edeceğini umuyorum” dedi.

Eşiyle Türkiye'yi evleri gibi gördüklerini dile getiren 34 yaşındaki orta saha oyuncusu, "2013'ten bu yana Beşiktaş'ta forma giyiyorum. Bu süre zarfında burada geçirdiğim her an için mutlu oldum. Türkiye'de bir aile kurdum. İki çocuğum var. Eşim, üçüncü çocuğumuza da hamile. Eşim de Türkiye'de olmaktan çok memnun. Bize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı Türk insanına minnettarız." diye konuştu.

Etkinlik sırasında Kanada’da yaşam, öğrenci hayatı ve vize şartları hakkında bilgilerin verildiği seminerler de verilecek. Mühendislikten işletmeye, tıptan edebiyata, sanattan sinemaya farklı disiplinlerde kolej ve üniversitelerin yer aldığı Kanada’da hem Fransızca, hem de İngilizce eğitim almak mümkün.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler