Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay yeni projelerini anlattı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2021 09:50

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, D-Smart ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programının konuğu olurken, Türkiye'de satranç adına yeni projeler, satrancın gelişimi, sporcu sayısı ve uluslararası başarılardan bahsedildi.

Haberin Devamı

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, D-Smart kanalında Aykut Aydın moderatörlüğünde gerçekleşen Gündem Özel programında soruları yanıtladı. fanatik.com.tr Yayın Yönetmeni Umut Eken'in de konuk olarak katıldığı programda satranç adına heyecan verici gelişmelerden bahsedildi. Gülkız Tülay, Türkiye'de satrancın gelişimi, federasyonun gerçekleştirdiği yeni projeler, ulaşılan sporcu sayısı ve Türkiye'nin satranç dalında yakaladığı uluslararası başarılardan bahsetti.

"1 MİLYON SPORCUYU AŞTIK!"

Türkiye'de satrancın gelişimi hakkında konuşan Türkiye Satranç Federasyon Başkanı Gülkız Tülay, "Lisanslı sporcu sayısına ulaşmak ve 1 milyon sporcu hedefine ulaşmak bizim hedefimizdi. 1 Milyon hedefine ulaştık hatta aşmaya da başladık. İnsanların hedefine ulaşması çok güzel bir duygu. Gücümüzü de ekibimizden ve sahadan alıyoruz. Çocukların satranca başlamış ailelerin geri dönüşleri bizi çok ama çok mutlu ediyor ve bu bizim en büyük dayanağımız." sözlerini ifade etti.

"BEN DE HOBİ OLARAK BAŞLADIM!"

Haberin Devamı

Başkan Tülay, "Türkiye'de satranç eğitim kulüplerinin sayısı hızla arttı ve kızım Seray da satrançla tanıştı. Ardından ben de hobi olarak başladığım satrancın içinde, satranç bir anda hayatımın merkezinde olmaya başladı. Çocuklara aslında yatırım yapıyorsunuz ve bu beni çok motive ediyor. O arkadaşlık grupları ve destek çok güzel şeyler. Ben de satranca hobi olarak başladım ve sonrasında federasyona bir veli olarak katıldım." cümlelerini ifade etti.

BAKMADAN GEÇME!