Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı Mehmet Büyükekşi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2022 14:37

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Başvuru yapan 9 adayın 8'i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Yeterli imza sayısına ulaşan Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Oy verme işleminin ardından Mehmet Büyükekşi TFF başkanı seçildi. Büyükekşi'nin yönetim kurulu listesi belli oldu. Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, yeni listede de yer alırken tarihte ilk kez kadın yönetici de TFF yönetimine yazıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Seçimli ve Olağan Mali Genel Kurulu, Ankara'da gerçekleştirildi. Başvuru yapan 9 adayın 8'i yeterli delege imza sayısına ulaşamadı. Yeterli imza sayısına ulaşan Mehmet Büyükekşi Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimine tek aday olarak girdi. Oy verme işleminin ardından oylar sayıldı ve Mehmet Büyükekşi TFF başkanı seçildi.

MEHMET BÜYÜKEKŞİ TEK ADAY OLARAK GİRDİ

Bugün genel kurula gelen 219 delegenin 193'ünün imzasını alan Mehmet Büyükekşi seçime tek aday olarak girdi. Büyükekşi dışındaki Ufuk Akçekaya, Ramazan Ataş, Gökhan Kızıltan, Sedat Olca, Hayati Özgül, Ayhan Sağaltıcı, Cemal Tarancı ve Hüseyin Yangın gibi isimler TFF'ye adaylık başvurusu yapmıştı ancak bugün seçimin yapıldığı otelde delege sayısının beşte biri kadar imza toplayıp seçim divan kuruluna vermeleri gerekiyordu. 62 sayıya en çok yaklaşan aday, Hüseyin Yangın oldu ancak o da 39 delege imzasında kaldı.

Haberin Devamı

Bu gelişmenin ardından Mehmet Büyükekşi'nin seçime tek aday olarak girdi. 311 delegenin oy hakkı bulunduğu seçimde 219 delege oy kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!