SAĞLIKLI YAŞAM

Tümörlere ameliyatsız tedavi: Cyberknife radyocerrahi sistemi

Beyin ve SinirCerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin cevaplıyor; Tümörlere ameliyatsız tedavi:Cyberknife radyocerrahi sistemiCyberknife teknolojisi, geliştirilen en son radyocerrahisistemidir. Bu sistemde yüksek doz radyasyon kullanılarak tümörlere bombardımanyapılmaktadır. Bu sayede tümör hücreleri ölmekte, tümör küçülmekte ve yokolmaktadır. Cyberknife yöntemi cerrahiye alternatif bir yöntemdir ve cyberknifeyönteminde neşter kullanılmamaktadır. Cyberknife ile çoğunlukla beyin tümörleritedavi edilmektedir. Beyin tümörlerinin yanı sıra akciğer kanserleri, prostatkanseri, omurga tümörleri gibi problemler de bu yöntemle tedaviedilebilmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sait Şirin cevaplıyor; Tümörlere ameliyatsız tedavi: Cyberknife radyocerrahi sistemi
Cyberknife teknolojisi, geliştirilen en son radyocerrahi sistemidir. Bu sistemde yüksek doz radyasyon kullanılarak tümörlere bombardıman yapılmaktadır. Bu sayede tümör hücreleri ölmekte, tümör küçülmekte ve yok olmaktadır. Cyberknife yöntemi cerrahiye alternatif bir yöntemdir ve cyberknife yönteminde neşter kullanılmamaktadır. Cyberknife ile çoğunlukla beyin tümörleri tedavi edilmektedir. Beyin tümörlerinin yanı sıra akciğer kanserleri, prostat kanseri, omurga tümörleri gibi problemler de bu yöntemle tedavi edilebilmektedir.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler