HABER

Trafik sigortasındaki yeni düzenlemeyle aracılar ortadan kalkıyor

Trafik ve Yol Güvenliği Uzmanı Suat Sarı, trafik sigortasındaki yeni düzenlemeye ilişkin, ?Trafik sigortasında değişiklik öngören yasa tasarısı, Meclis?e gönderildi, Tasarı yasalaşırsa trafik sigortasında bir dizi yeni düzenleme öngörülüyor. Mngörülen yeni düzenlemeyle, trafik sigortasından ödenen vefat ve sakatlık tazminatına standart gelecek. Sigorta şirketleri tarafından kullanılacak hesaplama yöntemini de Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) belirleyecek.

BU YASANIN GEÇMESİ HALİNDE ARACILAR ORTADAN KALKACAKTIR
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkan Yrd. Dr. Suat Sarı, "Sigorta primleri düşecektir. Hayata geçirilen uygulamayla araya giren aracılar ve çeşitli avukatlar mahkeme sürelerini uzatıyor. Yüksek tazminat istendiği için mahkemeler ciddi oranda uzuyor. Yığılmalar oluşuyor. Vatandaşlar mağdur duruma düşüyor. Yasanın çıkmasıyla birlikte ödemeler daha da hızlı olacaktır. Bu yasanın geçmesi halinde aracılar ortadan kalkacaktır. Yasanın maddi ve manevi tazminat miktarlarıyla ilgili şu an elimizde bir veri yok. Primler 4 bin 65 lira ile 327 lira arasında taban tavan fiyatları var. Bu prim değerleri ne kadar azalacak ne kadar çoğalacak bunları görmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.


VATANDAŞ MAĞDUR OLMAYACAK
Sigorta prim değerleri çok yüksek olduğu için vatandaşlar mağdur olduğunu söyleyen Trafik ve Yol Güvenliği Uzmanı Suat Sarı, Yapılacak olan uygulamayla prim değerleri daha ödenebilir hale gelecek. Tazminat alacak kişinin de geride kalanlarının da daha iyi bir hayat sürebilmeleri için tazminat değerlerinin çok iyi belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler