HABER

Ticaret Bakanı Mehmet Muş açıkladı: Otomobil satışına sınır geliyor

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ilk kez tescil edilen otomobilleri, şirketler, galeriler ve rent a carların 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden satamayacağını duyurdu.

Sıfır otomobillerin Satış sürelerine ilişkin olarak şahıslar dışında şirket, rent a car ve galericilere yeni şartlar getirildi. İlk kez tescil edilip, galerici, şirket ve rent a car bünyesine giren sıfır araçlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden satılmayacak.

Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sıfır kilometre araç satışı için planlanan yeni uygulamayı açıkladı. Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rent a carlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" dedi.

OTOMOBİL ALIM SATIMI İÇİN YENİ UYGULAMA GELİYOR

Otomobil alım satımında fahiş fiyatların önüne geçilmesi için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Yönetmeliğin hazır olduğu bilgisini paylaşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "İlk tescilden sonra şirketler, galeriler, rent a carlar 6 ay ve 6 bin kilometreyi geçmeden aldıkları sıfır araçları satamayacak" açıklamasında bulundu.

GALERİLER VE RENTACAR'LAR ALDIKLARI SIFIR ARACI HEMEN SATAMAYACAK

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kayseri'de Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yeni düzenlemeye ilişkin bilgi verdi. Muş, şirketlerin, galerilerin ve rent a car'ların aldıkları sıfır aracın hemen satımına kısıtlama getireceklerini açıkladı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler