TFF 1. Lig'e yükselecek son takımı Doğu Marmara derbisi belirleyecek

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2021 16:27

TFF 1. Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği Kocaelispor-Sakaryaspor play-off finali, renktaş iki takımın çekişmeli mücadelesine sahne olacak.

Haberin Devamı

İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nda 28 Mayıs Cuma saat 20.00'de gerçekleşecek final mücadelesinde yeşil-siyahlı iki kulüp, özlemini çektikleri 1. Lig'e yükselmek için ter dökecek.


Hedef önce TFF 1. Lig ardından Süper Lig

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, AA muhabirine, Kocaelispor'un Türkiye'nin köklü kulüplerinden biri olduğunu söyledi.
Kocaeli'nin uzun yıllar Süper Lig'de oynamış ve kupalar kaldırmış bir takım olduğunu ifade eden Koyun, Kocaelispor'un bugün bulunduğu konumun kenti ve kendilerini üzdüğünü kaydetti.
Koyun, kentin kenetlendiğini ve iyi bir hava yakaladıklarını dile getirerek, "Gelinen noktayı başarı olarak kabul ediyorum ama yolun yarısındayız, daha yol bitmedi. Cuma günü Sakaryaspor'la yapacağımız final maçını maçı kazanıp, o kupayı Kocaeli halkına sunduğumuz gün TFF 1. Lig'e çıkmanın mutluluğunu yaşayacağız. Kocaelispor önemli bir camia ve Süper Lig'de en az ilk 5'e oynayan ve Avrupa kupalarında uzun yıllar başarı grafiğini yukarı çıkarmış bir takım meydana getirmek için mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.
Yönetim olarak Kocaelispor'u Süper Lig'e çıkarıp, orada kalıcı olmak için programlar yaptıklarını aktaran Koyun, bu anlamda kısa, orta ve uzun vadeli hedefler hazırladıklarını bildirdi.
Koyun, Kocaelispor'un şu an futbolcusuna, teknik heyetine ve malzeme tedarikçisine borcu olmayan ender kulüplerden biri olduğunu belirterek, "Önce TFF 1. Lig ardından da 2021-2022 sezonunda da hedefi Süper Lig olarak koyacağız ve onu da başaracağımıza inanıyorum." diye konuştu.

"Play-off'ta finale kalan 2 takımın TFF 1. Lig'e çıkması yönünde karar alınmasını istiyoruz"

Play-off'ta finale kalan 2 takımın TFF 1. Lig'e çıkması yönünde karar alınmasını istediklerini ifade eden Koyun, TFF'nin bu talep üzerinde durmasını talep etti.
Koyun, Sakaryaspor yöneticilerinin de benzer düşüncede olduğunu dile getirerek, "Ligde uzun yıllar başarılara imza atmış bu iki camianın büyük taraftarı var. Bu takımlardan A Milli Futbol Takımı'na kadar futbolcu yetiştirilmiş. Bu kulüpler Türkiye'nin köklü kulüpleri. Cuma gününe daha zaman var. TFF'nin bir değişiklikle bu iki takımı bir üst lige terfi ettirmesini arzu ediyoruz. Bunlar büyük camialardır." şeklinde konuştu.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın maddi ve manevi her zaman yanlarında olduğunu aktaran Koyun, Büyükakın'a, milletvekillerine, belediye başkanlarına, siyasi parti temsilcilerine, kalbi Kocaelispor sevgisiyle atan herkese teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!