HABER

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyarbakır annelerini ziyaretinde açıklamalarda bulundu

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyarbakır anneleri ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. Şentop, 'Bingöl'de yaşanan olayın, bir milletvekili tarafından vatandaşa hakaret edilmesi son derece vahim' dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret etti. Eylem çadırında ailelerle tek tek görüşen Şentop, annelere karanfil verdi.

Şentop, annelerin eyleminin; dünyanın en sivil, en doğal ve en güçlü eylem olduğunu söyledi. Evlatlarına kavuşmak için bekleyen Diyarbakır annelerinin, 800'üncü gününü idrak ettiğini hatırlatan Şentop, "Bu süre içerisinde kararlı dik duruşlarıyla burada evlatlarına kavuşan anneler oldu, aileler oldu, hala bekleyenler var içlerinde. Tabi annelerin eylemi, dünyanın en etkili eylemidir. Burada gerçekleşen eylem için diyebiliriz ki dünyanın en sivil, en doğal, en güçlü eylemidir. Daha önce de teröre ve teröristlere karşı farklı ülkelerde eylemler olmuştur, oturma eylemleri olmuştur, büyük toplantılar, büyük yürüyüşler olmuştur fakat buradaki eylem hem kararlılığı itibarıyla hem de doğallığı, tabiiliği itibarıyla hepsinden farklı ve hepsinden güçlü bir eylem. Nitekim onun neticesinde evlatlarına kavuşan aileler oldu. Burada anlatılanlar çok üzücü şeyler. İddialarına göre buradaki ailelerin, siyasi partilerin bu tür konularda evlatlarını ailelerinden, annelerinden koparılması, dağa gönderilmesi, terör örgütüne iletilmesi konusunda aracılık ettiğine dair iddialar çok vahim iddialardır ve şahit oldukları somut olayları da anlattılar. Bu konuda herkesin, kim olursa olsun, daha önce ne yapmış olursa olsun, bu evlatların ailelerine kavuşması için elinden gelen gayreti göstermesi lazım. Ben bu konuda devletimizin, başta Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere herkesin, hepimizin buradaki annelerin yanında olduğumuzu, anneleri evlatlarına kavuşturmanın, dünyada yapılacak en büyük, en önemli iş olduğunu düşünüyoruz. Elimizden gelen bütün gayretlerle her zaman onların yanındayız, onları destekliyoruz. Allah kavuştursun, Allah yardımcıları olsun" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler