HABER

Tanju Özcan hakkında suç duyurusu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın şehirde yaşayan göçmenlerin elektrik ve su faturalarına 10 kat zam yapacağı açıklaması sonrası kentte yaşayan bir kişi suç duyurusunda bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu'daki göçmenlerin elektrik ve su faturalarına 10 kat zam yapacağını açıkladı.

Özcan'ın açıklamasından ardından kentte yaşayan bir kişi Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na Tanju Özcan hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile görevi kötüye kullanmak"tan suç duyurusunda bulundu.

TANJU ÖZCAN'DAN AÇIKLAMA: ASLA GERİ ADIM ATMAM

Katıldığı canlı yayında açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "4 kez anket yaptırdım, halkın yüzde 85'lik bir desteği var. Asla geri adım atmam, bundan sonra da yapmam gerekeni yaparım" dedi.

İşte Tanju Özcan'ın açıklamaları...

Sözlerim tamamen arkasında duruyorum. Göçmen sorununu yaratan da ben değilim. Göçmen sorununu yarattılar, kucağımıza bıraktılar. Sonra biz bunları söyleyince ırkçı diyorlar, halkı kin ve düşmanlığa teşvik ediyorlar diyorlar. Ben onlar Bolu'dan gitsin istiyorum ve bu konu tartışılsın istiyorum. 4 kez anket yaptırdım ben seçimden bu yana. Halkın yüzde 85'lik bir desteği var. Ben bunları söylemeyeyim mi? Böyle bir rahatsızlık var. Bedelinin ödenmesi gerekiyorsa da ben bedelini ödemeye de hazırım. Asla geri adım atmam, bundan sonra da yapmam gerekeni yaparım.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik görüşlerinin kendisini bağladığını belirterek, "Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır." ifadelerini kullandı.

Torun, Bolu'da yabancı uyrukluların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılacağına yönelik tartışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan'ın yabancılar ile ilgili görüşleri kendisini bağlamaktadır." vurgusu yapan Torun, şunları kaydetti:

"CHP'nin tutumu, Genel Merkezimiz ile temas kurduğunda kendisine iletilmiştir. Su gibi temel bir yaşam hakkının bırakınız engellenmesi, bu konunun tartışmaya açılması dahi, parti politikalarımız ile taban tabana zıttır. Bolu Belediyesinin değerli Meclis Üyelerinin de aksi bir karar almayacağına inanıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun liderliğinde iktidara geldiğimizde, ülkemizin gerçek beka sorunu olan sığınmacı sorununu, kimseyi mağdur etmeden çözecek, Suriyeli misafirlerimizi güven içinde ülkelerine uğurlayacağız. Ancak bu süre zarfında partimizin kırmızı çizgisi, hangi ırktan ve inançtan olursa olsun, hiçbir insanın ayrımcılığa maruz kalmaması, mağdur edilmemesidir."

Torun, CHP'nin tek bir insanın dahi temel yaşam hakkından mahrum bırakılmasını kabul edemeyeceğinin altını çizdi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler