HABER

Savunma Sanayii Başkanı Demir: Artık NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Bugün savunma sanayii ürünü ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170’i geçti. Savunma sanayiinde ihraç edilen ürün çeşidi 230’u aşmış durumda. Artık NATO ülkeleri de bizim kapımızı çalmaya başladılar" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Ankara’da düzenlenen 13’üncü Büyükelçiler Konferansı’nda büyükelçilere hitap etti. Demir, Türk dış politikasındaki büyük değişimin iki önemli kavram üzerine kurulu olduğunu belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı ve güçlü desteği sayesinde ortaya çıkan bu büyük dönüşümü, Türk dış politikası bağlamında iki kavram seti ile özetlemek mümkün. Birinci kavram ’Savunma Ekosistemi’, ikinci kavram ’Kurumsal ve Sektörel Etkileşim’dir. Bugün 2022 itibariyle eğer savunma sanayii alanında somut başarılardan söz edebiliyorsak bu iki kavramın hayata geçirilmesi konusunda alınan mesafeden dolayıdır" dedi.

Geniş bir savunma sanayii ekosistemi kurduklarını aktararak Demir, konuşmasında şunları kaydetti:

"Savunma Sanayii Ekosistemi, ağırlıklı olarak savunma sanayii sektörüne özgü süreçleri ifade etmektedir. Ekosistem mantığı, savunma sanayini birbirinden izole bir alanlar zinciri olmaktan çıkarıp tüm imkan ve kabiliyetleri hareket geçirdiğimiz, birbirini etkileyen süreçler, kurumlar ve girişimler bütünlüğü olarak kurgulamamızı sağlar. Merkezinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı olmak üzere üniversiteler, KOBİ’ler, vakıf şirketlerimiz, özel şirketler, girişimci gençlerimiz, TEKNOPARK’larımız ve daha pek çok unsurun güç birliği ile geniş ve büyük bir savunma sanayii ekosistemini ihdas ettik."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler