HABER

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Afganistan'da son durum hakkında açıklamalarda bulundu

Pentagon Sözcüsü John Kirby, Afganistan'daki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kirby, Kabil Havalimanı'na yönelik "Şu anda çok bilhassa tehlikeli bir zamandayız. Tehdit akışı hâlâ etkin ve hâlâ aktif ve birçok durumda hâlâ spesifik" ifadelerini kullandı.

Kirby'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

Komutanlarımız Taliban'la çatışmaları önlemek için konuşmaya devam ediyorlar. Tehditleri elimizdeki imkânları kullanarak olabildiğinde yakından izledik ve olabilecek en iyi eylemi yaptık. Operasyonun başından beri 122 binden fazla kişi tahliye edildi. Buna 5 bin 400 Amerikan vatandaşı dahil.

DEAŞ'IN KANLI SALDIRISI

Geçen perşembe günü düzenlenen ve en az 170 kişinin hayatını kaybettiği saldırılardaki sivil kayıplara ilişkin bir soruya yanıt veren John Kirby, "Bunu tartışacak konumda değiliz. Genralin de söylediği gibi değerlendirme yapıyoruz ve soruşturuyoruz. Hiç hata yapmıyoruz. Dünya üzerinde hiçbir ordu sivil kayıplardan sakınmak için ABD ordusu kadar çalışmıyor ve hiç kimse masum insanların öldürüldüğünü görmek istemez. Bunu çok çok ciddiye alıyoruz ve operasyonlarımız sırasında masum hayatların kaybedildiğini öğrendiğimizde, bununla ilgili şeffaf oluruz" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler