Necati Ateş: Cüneyt Çakır maçın önüne geçti

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2021 22:59

Fatih Terim'in cezasından dolayı basın toplantısına katılan Galatasaray Yardımcı Antrenörü Necati Ateş ise hakemin maçın önüne geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hakem Cüneyt Çakır'a tepki gösteren Ateş, "Geçen hafta Emre'nin pozisyonda hakeme sorduk, önce topa vurdu dedi. Tamam dedik. Cüneyt Çakır, kendisi Dünya Kupası'nda geçmişte aynı pozisyonda penaltı vermedi, burada penaltı verdi. Vücudundan sekiyor, kolay geliyor. Öyle yorumluyor ama kurallar bize gelince farklı, başka yere gidince farklı. Biz iyi oynarız, kötü oynarız, onlar başka şeyler. Bunlar hakemleri ilgilendirmez. Biz gerekeni yaparız kendi içimizde. Ama oyun bizim elimize geçmiş, coşkuyu almışız, golü atmışız. 20'nin üzerinde şut atmışız. Ama böyle bir kararla oyun dönüyor. Önüne geçiyorlar. Çok şey söylemek istiyorum. Hocaya verilen cezalar inanılır gibi değil. Açıklandığı zaman dilimi inanılır gibi değil. Perşembe çok önemli bir maça çıkıyoruz. Tamam perşembe açıklıyorsunuz ama cuma açıklayın. Ne olur? Galibiyetin keyfini çıkartalım. Ne olur yani? Çok garip bir oyunun içindeyiz, görüyoruz bir şey yapamıyoruz. Çok enteresan. Oynadığımız oyun bizi ilgilendirir, iyisiyle, kötüsüyle. Maçın hakemi oyunun önüne geçmemeli. Bana göre Cüneyt hoca önüne geçti. Nelsson'un pozisyonu var, İbrahim'in eline çarptı top. Onda da eli açık. Böyle çok pozisyon var" dedi.
Maçın ardından soyunma odasına giderken hakem Çakır'la konuştuklarını söyleyen Ateş, "Bu kuralın değiştiğini söyledi bize. Bir örnek vereyim. Hatayspor maçıydı Fenerbahçe'nin. Kim'in kolları yerde değilken destek eli dediler. Kural bize gelince başka oluyor" diye konuştu.
"GÜÇLÜ OYUNUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"
Güçlü oynadıklarını ve bu güçlü oyuna devam edeceklerini belirten Necati Ateş, "Biz iyi oynuyoruz, bunu biliyoruz. Bazen iyi oyunumuzu skorla özdeşleştiremiyoruz. Bu maçın tamamına yakını çok güçlü oynadık. Kazanmamız da gerekiyor, bunu da biliyoruz. Ama bu oyun bizi ilgilendirir, hakem maçın önüne geçmemeli. Toplamda 20'nin üzerinde maç var. Bir seri yakaladığımız zaman, geçmişte yaptığımız gibi, biz gelebiliriz arkadan. Bundan bir şüphemiz yok. Bu güçlü oyun bize gösteriyor. Devre arasında transferlerimiz de olacak" ifadelerini kullandı.
"BİZ DE BÖYLE BİR PUAN BEKLEMİYORDUK"
15 maçta 23 puan kazanmalarıyla ilgili gelen soruya Ateş, "Biz de böyle bir puan beklemiyorduk. Ancak hem lig hem Avrupa'da böyle genç bir takımla mücadele etmek zor olabiliyor. Ama bizim güçlü oyunumuz bizi mutlu ediyor. Çok ciddi gol pozisyonlarına giriyoruz. Her platformda savaşacağız. Biz Galatasaray'ız, hiçbir zaman bırakmayacağız. Mücadelemiz devam edecek" yanıtını verdi.
"ALEX'İN EKSİKLİĞİNİ HİSSETTİK"
Necati Ateş son olarak şunları söyledi ve sözlerini noktaladı: "İlk 11'i belirlerken hem idmana göre, hem de maça göre kararımızı veriyoruz. Bazen dinlendiriyoruz, bazen oynatıyoruz. Bugün Alex'in eksikliğini çok hissettik o bölgede, Covid olduğu için oynayamadı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!