HABER

NASA astronotu ile iki kozmonotun ISS yolculuğu

NASA astronotu Mark Vande Hel ile Rus kozmonotlar Oleg Novitskly ve Pyotr Dubrov Soyuz MS-18 roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) doğru yola çıktı. İki Rus ve bir NASA astronotunu taşıyan Soyuz MS-18 uzay aracı, Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatıldıktan 3 saat 23 dakika sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na kenetlendi.

NASA astronotu Mark Vande Hel ile Rus kozmonotlar Oleg Novitskly ve Pyotr Dubrov'u taşıyan Soyuz MS-18 roketi Kazakistan'ın Baykonur Kozmodromu'ndan fırlatıldı. NASA astronotu ve kozmonotların Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yolculuğu yaklaşık 3 saat 23 dakika sürdü.

Rus kozmonotlar Oleg Noveskyi ile Petr Dubrov ve NASA astronotu Mark Vande Hey’i götüren ve uzaya ilk çıkan insan Yuri Gagarin’in adını taşıyan Soyuz MS-18, Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü’nden fırlatıldıktan sonra ultra hızlı iki yörüngeli uçuş planı sayesinde 3 saat 23 dakikada Uluslararası Uzay İstasyonu’na ulaştı.

Böylece Uluslararası Uzay İstasyonu'nda faaliyet gösteren astronot sayısı 7’den 10’a yükseldi.

Söz konusu ekibin, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda kaldıkları süre boyunca 50’ye yakın bilimsel araştırma yürütmesi planlanıyor.

Fırlatma öncesi basın toplantısında konuşan astronot ve kozmonotlar, uzaya ilk çıkan kişi Yuri Garagin'i onurlandırmak için 60'ıncı yıl dönümü kapsamında kutlama yapacaklarını ve sıkı çalışacaklarını belirtti. Sovyetler Birliği döneminde 12 Nisan 1961'de Gagarin'i uzaya göndermişti. Gagarin, dünya yörüngesinde 108 dakika kalarak, ulusal kahraman olmuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler