HABER

Motosikletli kuryelerin isyanı bizden hızlısı gerçekten mezarda

Trafikte büyük tehlike altında olan motosikletli kuryeler, müşterilerin ve firmaların hız baskısına isyan etti. Müşteri memnuniyet anketlerinde hızların puanlanması sisteminin ölüm getirdiğini vurgulayan Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyon Başkanı Çağdaş Yavuz, "Bazıları trafik canavarı ya da trafik terörü diyorlar ya biz o insanlardan olmak istemiyoruz. 20 liralık paketi götürebilmek için canımız pahasına kurallara uymadan gitmek istemiyoruz" dedi. 5 yıldır bir yemek firmasında kurye olan Emrullah Akgeyik ise, "Bazı telefon uygulamalarında mesela şu belirtiyorlar, 'Sizden hızlısı mezarda.' Gerçekten maalesef bizden hızlıları mezarda şu anda" ifadelerini kullandı.


Siparişleri vaktinde yetiştirebilmek için adeta zamanla yarışan kuryeler, trafikte arabaların arasında, kaldırımda, caddelerde, sokaklarda, ana arterlerde adeta canları pahasına siparişleri müşterilere ulaştırmaya çalışıyor. Büyük tehlikeler atlattıklarını söyleyen motosikletli kuryeler, müşteri memnuniyet anketlerinde hız puanlamalarının kaldırılmasını talep ediyor.


MOTOSİKLETLİ KURYE TEMSİLCİLERİ BİR ARAYA GELDİ
Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyonu, motosikletli kuryelerin can güvenliğini sağlamak adına İstanbul'da, Türkiye'nin çeşitli illerinden temsilcilerin de katıldığı bir toplantı düzenledi. Toplantıda Trafik Daire Başkanlığı'ndan alınan verileri paylaşan Federasyon Başkanı Çağdaş Yavuz, "Türkiye'de yapılan kazaların yüzde 40'ı yaralanmalı oluyor. Yüzde 40'ın içinde yüzde 13'lük dilimi ise motosikletli kuryelerde ve yaralanmalı veya ölümle sonuçlanıyor. Çok ciddi ve vahim bir rakam. Acilen önlem alınması gerekiyor" diye konuştu.


"MÜŞTERİ PUANLAMA SİSTEMİ ACİLEN KALDIRILMALI"
Son zamanlarda firmalar arası rekabet ve hız baskısından kaynaklı kurye ölümlerinin artış gösterdiğini söyleyen Tüm Anadolu Motosikletli Kuryeler Federasyon Başkanı Çağdaş Yavuz, "Bunların bir nebze önüne geçebilmek için ünlü firmalarımızdan, istihdamı önde götüren firmalarımızdan bu müşteri puanlama sisteminin kaldırılmasını rica ediyoruz. Hız puanlamalarının kaldırılması bizim üzerimizdeki, trafikteki baskıyı kaldıracak. Bazıları trafik canavarı ya da trafik terörü diyorlar ya biz o insanlardan olmak istemiyoruz. 20 liralık paketi götürebilmek için canımız pahasına 2 teker üzerinde, arabaların arasında, kaldırımda, caddelerde, sokaklarda canımız pahasına gitmek istemiyoruz. Bizler, güvenli sürüşü ve trafik kurallarına uyarak müşterilere en sağlıklı şekilde ürünlerini ulaştırmak istiyoruz. Bizler ailelerimize sağlıklı bir şekilde kavuşmak istiyoruz. Akşam evimize gittiğimiz zaman çocuklarımıza sağlıklı bir şekilde sarılmak istiyoruz. Bunun için de hız baskısının kaldırılmasını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler