HABER

Moskova'da Kovid-19 tedbirlerinin süresi 29 Haziran'a kadar uzatıldı

Rusya'da koronavirüs salgını yayılmaya devam ediyor. Moskova'da "daha agresif ve hızlı yayılan mutasyonlu Kovid-19" alarmı verildi. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin endişelendiren bir açıklama yaparak “Salgın durumu hızla kötüleşiyor" dedi. Kremlin'den yapılan son dakika açıklamasında da Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Moskova'daki durumu yakından takip ettiği.' duyuruldu.

Koronavirüs ile birlikte ortaya çıkan varyantlar salgının kontrol altına alınması önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Özellikle Hindistan'da ortaya çıkan varyant sonrası pek çok ülke alarma geçmiş, ülkedeki sağlık sistemi çökme noktasına gelmişti.

Rusya'dan gelen haber ise virüsün mutasyona uğramaya devam ettiğini gözler önüne serdi. Rus bilim insanları yeni bir koronavirüs varyantı keşfettiklerini duyurdu.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni bir koronavirüs varyantı keşfedildi. Bilim insanları ülkede artış trendinde olan vaka sayısının sorumlusunun bu varyant olabileceğini belirtti. Öte yandan Moskova Belediye Başkanı, artan vakalar sonrası hizmet sektöründe çalışanlar için zorunlu aşı emri verirken korkutan bir açıklama yaparak 'Salgının durumu hızla kötüleşiyor.' dedi.

Moskova'da yaşananlara Kremlin'den açıklama da gecikmedi. Reuters'ta yer alan habere göre Kremlin, son dakika açıklamasıyla Putin'in durumu yakından izlediğini duyurdu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler