HABER

MİT'ten Suriye'de operasyon... Terör örgütünün kritik ismi Engin Karaaslan etkisiz hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye'nin Kamışlı bölgesinde düzenlediği operasyonla Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan PKK'nın sözde merkez komite üyesi Engin Karaaslan'ı etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Suriye/Kamışlı bölgesinde düzenlediği nokta operasyonda INTERPOL tarafından kırmızı bülten ve Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategori ile aranan terör örgütü PKK'nın sözde Merkez Komite üyesi 'Haydar Varto' kod Engin Karaaslan'ı etkisiz hale getirdi.

CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş, canlı yayında operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:
''Yalnızca İnterpol'un kırmızı listesinde değil, Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategori ile aranıyordu Engin Karaaslan. Operasyonun tüm detayları büyük bir titizlikle çalışıldı. Örgütte bulunduğu süre içerisinde Tunceli, Amanos ve Kandil'de silahlı alanda üst düzey yöneticilik ve çok sayıda eylemin planlamasını bizzat yaptığı bilinen Engin Karaaslan'ı MİT, bu faaliyetleri doğrultusunda hedef listesine aldı ve adım adım takip etti. MİT sahadaki personelleri vasıtasıyla Suriye Kamışlı merkezli faaliyet gösterdiği tespit edilen teröristi Kamışlı-Haseki ana yolu üzerinde silahlı, insansız hava araçları tarafından düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.''

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler