HABER

Marmaris’te orman yangını

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sarp arazide orman yangını çıktı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği alevlerin büyümesi önlenerek yangın kontrol altına alındı.

Marmaris Otogar mevkiinin üst kesimindeki sarp arazide bulunan ormanlık alanda saat 18:00'da yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. 

Ekiplerin anında müdahale ettiği yangına; 34 arazöz, 5 iş makinası karadan müdahale edilirken, havadan 10 helikopter 5 uçak alevlerle mücadele verildi. Yangına hızlı ve yerinde müdahale ile alevler büyümeden kontrol altına alındı.  Ayrıca yangın bölgesine Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı iki adet TOMA aracının da sevk edildiği gelen bilgiler arasındaydı. 

ÇIKIŞ NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Ekiplerin hızlı müdahalesi ve yoğun gayreti sonucu yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının yapıldığı yangında gece boyunca gece görüş özelliğine sahip iki helikopterin de görev yapacağı öğrenildi. Yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için çalışma başlatıldı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler