HABER

Marinette Gazze için tek başına yola devam ediyor: ‘Gemide çok sayıda dayanıklı Türk var’

İsrail ordusu, Gazze'ye uygulanan ablukayı kırmayı hedefleyen Küresel Sumud Filosu'ndaki gemilere uluslararası sularda hukuksuz biçimde el koydu. İsrail'in filoya saldırısında 497 aktivist gözaltına alındı. Filoya ait son tekne olan Marinette ise Akdeniz'de yoluna devam ediyor.

Polonya bandıralı Marinette teknesi, 44 gemiden oluşan filosunun faal durumdaki son üyesi konumunda. Mürettebatında 6 kişinin bulunduğu bildirilen tekne, Gazze istikametinde ilerleyişini sürdürüyor.

Filo organizatörleriyle perşembe günü görüntülü görüşme gerçekleştiren Marinette'in Avustralyalı kaptan Cameron, teknenin motor arızası nedeniyle ana gruptan koptuğunu açıkladı. Cameron, geminin yelkenleri yardımıyla yol aldığını ifade etti.

Al Jazeera'nın haberine göre, kendisini sadece Cameron olarak tanıtan kaptan, "Gemide çok sayıda dayanıklı Türk var... Ummanlı bir hanımefendi ve ben varız ve bu istikamette ilerlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. Marinette'in kaptanı, Gazze yolunda ilerlemekte kararlı olduklarını vurguladı.

Gemide bulunan makine mühendisi ve Gazze gönüllüsü Ömer Faruk Narlı ise İsrail ordusunun saldırısı sırasında manevralarla kurtulmayı başardıklarını ve yollarına devam ettiklerini belirtti.

'TEHLİKENİN ORTA YERİNDE... TEK BAŞIMIZAYIZ'

Dün geceden beri filodaki gemilere el konulduğunu anımsatan Narlı, "Yolumuza devam ediyoruz. Küresel Sumud Filosu'na baskının yapıldığı bölgedeyiz. Önümüzdeki saatler ne getirir, bilmiyoruz. Şu an tehlikenin orta yerindeyiz. 1 ya da 5 dakika sonra ne olacağını bilemiyoruz. Tek başımızayız." diye konuştu.

"Açık hedef" olduklarını vurgulayan Narlı, şunları dile getirdi:

"Terörist İsrail'in Savunma Bakanlığından bugün bizim gemimizi ifade eden 'Son gemiyi bekliyoruz' şeklinde bir şey yayımlandı. Yani açık hedefiz. Dua ediyoruz, ablukayı kırmaya çalışacağız. Gelecek saatler ne getirir, onu bilemiyorum"

Güncel konum verileri, Marinette'in Gazze karasularına yaklaşık 80 kilometre mesafede bulunduğunu gösteriyor. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Marinette'in seyrine devam etmesi halinde engelleneceği uyarısında bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler