HABER

Lübnan'da bankada rehine krizi... Parasını çekemedi, içeridekileri rehin aldı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yer alan Federal Banka şubesini silahla basan şahıs, dondurulan parasını geri alamadığı gerekçesi ile çok sayıda kişiyi rehin aldı. Bölgeye acilen güvenlik ekipleri sevk edildi. Lübnan polisi olası bir operasyon için hazırlıklara başladı.

Adının Bassam al-Sheikh Hüseyin olduğu öğrenilen 42 yaşındaki adam, bu sabah eline aldığı tüfek ile Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Hamra semtinde yer alan Federal Banka şubesine gitti.

7-8 BANKA ÇALIŞANI İLE 2 MÜŞTERİYİ REHİN ALDI

Silahlı saldırganın yedi-sekiz banka çalışanı ile iki müşteriyi rehin tuttuğu iddia ediliyor. Yetkililer zanlının bankaya girdiğinde iki üç el ateş ettiğini duyurdu.

'PARAMI ALAMAZSAM KENDİMİ YAKARIM' DİYE TEHDİT ETTİ

Elinde benzin bidonu olduğu öğrenilen adam bankada dondurulan 200 bin dolarını alamadığı taktirde kendini yakacağını açıkladı.

POLİS OPERASYON İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR

Bölgeye acilen güvenlik ekipleri sevk edildi. Lübnan polisi olası bir operasyon için hazırlıklara başladı.

KARDEŞİ KONUŞTU: PARAYI VERİRLERSE TESLİM OLUR

Bankanın dışındaki kalabalık arasında zanlının kardeşi Atef al-Sheikh Hussein'in de yer aldığı öğrenildi. Atef AP'ye yaptığı açıklamada, "Kardeşim düzgün biri, bir alçak değil. Banka, aile giderleri ve babamızın hastane masrafları için ihtiyaç duyduğu parayı geri verirse kardeşim teslim olacaktır" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler