HABER

Kredi çekmek için boşandılar sonra dolandırıldılar

Erzurum’da kredi çekmek için eşinden kağıt üstünde boşanan kişi, parasını Bitcoin’e yatırdı. Kısa zamanda dolandırıldıklarını anlayan çift, gerçekten ayrıldı. Onlarca kişi ise Bitcoin isimli sanal para ile kazançlarından kar payı elde edeceği vaadiyle dolandırıldıklarını fark edince savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

İddiaya göre, Erzurum’da Tuba P., ortağı Seda K. aracılığıyla inşaat işi adı altında vatandaşlardan para topladı. Tuba P.’ye bazı vatandaşlar arabasını satıp, bazıları da bankadan kredi çekerek para verdi. Kendisine son verilen paraların geri ödemesini yapmadığı iddia edilen Tuba P. hakkında yaklaşık 40 kişi Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek şikayetçi oldu.


“EŞİNDEN BOŞANDIRDI, KREDİ ÇEKTİRDİ, PARAYI ALIP SIRRA KADEM BASTI”

Tuba P., M.N.’nin eşi ile bankaya kredi çekmek için gitti. Ancak kocasının borçlarından dolayı kredi çıkmayınca Tuba P., kadına kocasından boşanmasını söyledi. Akşam eve gelen kadın, eşi M.N.’ye kredi çekebilmek için kağıt üstünde boşanması gerektiklerini ifade etti. Durumu kabul eden M.N. ile eşi adliyeye giderek boşanma dilekçesi verdi. Boşanma işlemlerinin ardından kredi çekmek için bankaya giden kadın, parayı alarak Tuba P.’ye verdi. Parayı alan Tuba P. geri ödemesini yapmayarak sırra kadem bastı. Olaydan sonra çift gerçekten ayrıldı. 2 yaşındaki çocuğunu göremediğini ifade eden M.N., 7 yıllık evliliğinin bu yüzden bittiğini söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler