HABER

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ataoğlu, petrol sızıntısının KKTC'yi teğet geçebileceğini söyledi

Suriye kaynaklı petrol sızıntısı Akdeniz'de paniğe neden oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, petrol sızıntısının Kıbrıs'a doğru ilerlemesine ilişkin açıklama yaptı. Saner, "Son bilgilere göre, petrol sızıntısının kirliliği Suriye'ye doğru yöneldi" dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan SanerSuriye kaynaklı petrol sızıntısının Kıbrıs'a doğru ilerlemesine ilişkin, "Son bilgilere göre, petrol sızıntısının kirliliği Suriye'ye doğru yöneldi." ifadesini kullandı.

Başbakan Saner, Suriye kaynaklı petrol sızıntısı hakkında Başbakanlık'ta basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Suat Yeldener'in yanı sıra Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı yetkilileri, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Denizcilik Genel Müdürlüğü temsilcileri, Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı uzmanlar, Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti ve Limanlar Dairesinden yetkililer de hazır bulundu.

Başbakan Saner, Suriye'nin Banyas kentindeki elektrik santralinden 15 bin tonluk akaryakıtın denize karışmasıyla Akdeniz'in batı kısmında çok ciddi bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya kalındığını belirtti.

Konuyla ilgili hemen gerekli çalışmaları başlattıklarını dile getiren Saner, ilgili bakanlıklar başta olmak üzere Başbakanlık'ta Acil Afet Kriz Komitesinin de gerçekleştirdiği toplantıyla olayı yakından takip ettiklerini söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler