HABER

Kızılırmak nehri buzdan nehre döndü

SİVAS'ta etkisini sürdüren soğuk hava bir çok akarsu ve gölü dondurdu. Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak'ın kent merkezinden geçen kısmının yüzeyi tamamen buzla kaplandı.

Sivas'ta kar yağışının durmasının ardından soğuk hava etkisini gösterdi. Kentte hava sıcaklığı bu sabah eksi 17 derece olarak ölçüldü. Kentin en soğuk yeri ise eksi 27 derece ile İmranlı ilçesi oldu. Soğuk havanın etkisiyle Türkiye'nin en uzun nehri olan ve Sivas'tan doğup, Karadeniz'e dökülen Kızılırmak'ın kent içinden geçen bölümünün yüzeyi tamamen buz tuttu. Nehir çevresindeki bitki örtüsü üzerinde biriken kırağı da güzel görüntüler oluşturdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan Has Bahçe Göleti de buzla kaplandı. Göle akan suda buz sarkıtları oluşurken, gece saatlerinde gölün yüzeyinde gezen tilkinin ayak izleri ise güzel görüntüler oluşturdu.
Öte yandan önceki gün kar yağışın ardından 780'lera kadar çıkan kapalı yerleşim yeri yolu sayısı, İl Özel İdare ekiplerinin çalışmaları sonucunda 203'e kadar indi. Ekipler, çoğunluğu İmranlı, Gürün, Divriği ve Zara ilçelerinde yer alan kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler