HABER

Kısıtlamayı ihlal eden 50 kişi internet kafede yakalandı

ESENYURT'ta, polis ekiplerinin bir internet kafeye yaptığı baskında koronavirüs tedbirlerinin ihlal edildiÄŸi ortaya çıktı. Yaklaşık 2 saat boyunca kapıyı açmamak için direnen internet kafe sahibinin iÅŸletmesinde, yaÅŸları 14 ile 19 arasında deÄŸiÅŸen 50 kiÅŸi oyun oynarken yakalandı. Tedbirlere uymayan kiÅŸilere 3 bin 470 lira para cezası kesilirken, yaşı 15 yaşının altında olan çocuklar polis ekipleri tarafından ailelerine teslim edildi. Ä°ÅŸyeri de mühürlendi.Â

Ä°ÅžLETMENÄ°N SAHÄ°BÄ° KAPIYI AÇMAK Ä°STEMEDÄ°
Esenyurt BaÄŸlarçeÅŸme Mahallesi'nde bulunan ve içinde bir internet kafenin de yer aldığı iÅŸ merkezine giren çocukların uzun süre dışarı çıkmamasından ÅŸüphelenen polis ekipleri, iÅŸletmeyi kontrol etmek istedi. Ä°nternet kafenin kapısını çalan polis ekipleri, içeri girmek istedi fakat iÅŸletmenin sahibi kapıyı açmak istemedi. Polis ekiplerinin uyarılarına raÄŸmen kapının açılmaması üzerine savcılıktan izin alınarak, olay yerine çilingir çaÄŸrıldı. Çilingirin geldiÄŸini duyan iÅŸletme sahibi daha fazla dayanamayarak kapıyı açmak zorunda kaldı. Ä°çeri giren polis ekipleri, internet kafede yaÅŸları 14 ile 19 arasında deÄŸiÅŸen yaklaşık 50 kiÅŸiyi oyun oynarken buldu.


ÇOCUKLAR DOLABIN ARKASINDAN ÇIKTI
Yapılan baskında oyun oynayan bazı çocuklar ise saklanmaya baÅŸladı. 2 çocuk, dolabın arkasına saklandı. Polis ekiplerinin yaptıkları aramalarda bulunan çocuklar tekrar yerlerine oturdu.


Ä°ÅžYERÄ° RUHSATSIZ ÇIKTI
Polis ekipleri, iÅŸyerinin belgeleri kontrol edilirken, internet kafenin ruhsatsız olduÄŸu ortaya çıktı. Durumu fark eden polisler, olay yerine zabıta ekiplerini çağırarak dükkanı mühürletti. Tedbirlere uymayan kiÅŸilere 3 bin 470 lira para cezası kesilirken, yaşı 15 yaşının altında olan çocuklar polis ekipleri tarafından ailelerine teslim edildi. Ä°nternet kafe sahibine ise idari para cezası kesildi.

GÃœNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler