HABER

Kapıkule'de Bulgar turistler uzun araç kuyruğu oluşturdu

BULGARİSTAN'dan günübirlik alışveriş için Edirne'ye gelen turist sayısında yeniden artış yaşanması ile yılbaşı dolayısıyla tatillerini Türkiye'de geçirdikten sonra ülkelerine dönmek isteyen gurbetçiler nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısında uzun araç kuyruğu oluşmaya başladı. Günübirlik alışveriş için Edirne'yi tercih eden Bulgar turistlerin girişleri ise pandemi önlemleri kapsamında gerçekleştiriliyor. Önce araçları dezenfekte edilen turistlerin, PCR testlerini negatif olarak ibraz ettikten sonra ülkeye girişlerine izin veriliyor.

Bulgaristan'dan Edirne'ye alışveriş için gelen çok sayıda Bulgar turist ve yılbaşı tatilinden dönen Türk vatandaşları, dönüş yolunda Kapıkule Sınır Kapısı'nda uzun araç kuyruğu oluşturuyor. Alışveriş için Edirne'yi tercih eden Bulgar turistler gıdadan tekstile, temizlik ürünlerinden beyaz eşyaya kadar her türlü ihtiyaçlarını satın alıyor. Kişi başı ortalama 150 Euro harcayan Bulgar turistler pandemi nedeniyle zor günler geçiren Edirneli esnafına destek olurken, bıraktıkları döviz ile ülke ekonomisine de ciddi anlamda katkı sağlıyor.


'YOĞUNLUK SEVİNDİRİCİ'
Edirne Ticaret Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne'ye günübirlik alışveriş için gelen Bulgar turistlerin sınır kapısında oluşturduğu kuyruğun sevindirici olduğunu belirterek, Edirneli esnafımız pandemi nedeniyle geçirdiği zor günlerinde, kur farkı nedeniyle Edirne'ye adeta akın eden Bulgar turistler yaptıkları alışveriş ile esnafın yüzünü güldürdü. Ancak 30 Aralık'ta Kapıkule Sınır Kapısı'nda PCR testi ibraz etme zorunluluğu uygulanmaya başlamasıyla gelişler düştü. Bu günlerde sınır kapılarında oluşan hareketlilik ise bizleri sevindirdi. Yaptığımız araştırmalarda iğneden ipliğe her şeyi satın alan Bulgar turistler kişi başı 150 Euro gibi harcama yaparak Edirne ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlıyor. dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler