HABER

İstanbul'da sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul ve Ankara dahil çok sayıda kentte sağanak yağış etkili oldu. AKOM ve Ankara Valiliği kuvvetli yağışlar nedeniyle peş peşe uyarılarda bulunurken, Meteoroloji'den 9 kent için sarı alarm verildi. AFAD'ın son dakika açıklamasına göre yarın için İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya'ya turuncu kodlu uyarı geldi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında en yoğun yağışı alacak ilçeleri sıraladı.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından "Bugün sabah saatlerinden itibaren İstanbul'un batısında başlayıp öğlene doğru geneline yayılacak akşama sona erecek. Yarın sabaha karşı tekrar başlayacak akşama kadar devam edecek. Bugün 32 derece, yarın 29 derece" mesajını paylaştı.

Prof. Dr. Şen, "Silivri-Çatalca bölgesinde öğlene kadar devam edecek bu. Rögarlar kapandıysa tabii su baskını oluyordur. Bu gibi durumlarda caddelerdeki rögar kapaklarının temizlenmesi lazım suyun tahliyesi için. Vatandaşların bodrum katı olan yerlerde su baskınını önlemek için kum torbası koyması lazım. Şu anda yapılacak bir şey yok artık" dedi.

PROF. ŞEN İLÇE İLÇE SIRALADI

Şen, "Bugünkü durum sabah saat 6 civarında geldi ve yağış bıraktı. Yarın ki daha önemli. Yarın Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli yağış gözüküyor. Bu yağış su baskınlarına neden olabilir. Bugünkü yağışlardan bir tık daha güçlü. 20 saat var daha o yağmura. Bu yağmur yarın 09:00-10:00 civarında başlar. Şile, Beykoz, Kadıköy, Kartal, Maltepe risk halinde yarın. Şile-Ağva arasında dereler var. O derelerde taşmalar olabilir. Hafta sonu bir şey yok. Cuma günü bitiyor bu sistem" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler