HABER

İranlı casusluk çetesi üyeleri İstanbul emniyetinde gözaltına alındı.

Son 1 ay içinde İran'da üst üste önemli isimler hayatını kaybetti. İstanbul'da yaşanması planlanan olası bir suikast vardı ve bunun önüne de İstanbul Emniyeti geçti. İsrailli bir grup turiste saldırı hazırlığında olan İranlı suikast çetesi çökertildi. Tüm ayrıntıları CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ canlı yayında anlattı...

İstanbul’da İsrailli gruplara yönelik saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen İran İstihbaratına çalışan bir hücre, geçtiğimiz Perşembe günü düzenlenen operasyonla çökertildi.  Yapılan baskında ise eylemde kullanılması muhtemel silahlara da el konulduğu öğrenildi.

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ, canlı yayında operasyonun detaylarını anlattı:

Aslında İran'da, Tahran'da başlayan bir dizi Suikast zinciri olmuştu. Ve İran Devrim Muhafız subayları öldürülmüştü. Ardından üst düzey yetkili olan Albay Hassan Said Khodaei evinden düşerek öldüğü söylenmişti. Bu da büyük bir etki yaratmıştı. Ve ardından da yine İran için çok kritik isimler ilginç ve esrarengiz bir şekilde, kimi gittikleri bir yemekte, kimi gezi sırasında bir şekilde hayatlarını kaybetmişlerdi. İran için bu kadar önemli insanların peş peşe öldürülüyor olması tabi İran İstihbaratı açısından da bir zaafiyet olarak değerlendirilmişti.

"CASUS SAVAŞLARI İSTANBUL'A TAŞINDI"

İran'ın bu süreçten sonra hamle yaptığını da değerlendirebiliyoruz. Çünkü Tahran'da başlayan casuslar savaşının İstanbul'a taşınmaya çalışıldığı da bu süreçten anlaşılıyor.

Geçtiğimiz hafta Beyoğlu'nda yürüyen bir grup İsrailli turist, tam otellerine gideceği sırada MOSSAD ajanları tarafından bir anda durduruluyor, zırhlı araçlara bindiriliyor ve hemen ülkelerine gönderiliyor. Çünkü iddiaya göre İsrailli turistlerin otelinde bekleyen İranlı casuslar var. Peki öyle miydi? Hem MİT, hem İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, çok kritik bir operasyon düzenledi. Aslında takipler aylardır devam ediyordu. Ekipler Film gibi bir operasyonla İranlı suikast ve casusluk çetesini çökertti. 

Şu an gözaltına alındılar, gözaltı işlemleri devam ediyor. Sorgulamaları devam ediyor. 4 günlük ek gözaltı süresi daha alındı. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler