HABER

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Malatya'da enkaz bölgesinde açıklama yaptı

Malatya'da bir binada saat 16:50 sularında nedeni bilinmeyen bir göçük meydana geldi. Kısa sürede arama kurtarma çalışmaları başlatılırken, enkazın altından 13 kişi yaralı olarak çıkarıldı. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, enkaz bölgesinde yaptığı inceleme sonrası yaptığı açıklamada, "Bizdeki bilgilere göre, herhangi bir kayıp, ulaşılamayan kişi ihbarı bulunmuyor. Herhangi birinin bulunabilme ihtimaline karşı arkadaşlarımız binanın enkazında arama yaptılar" ifadelerini kullandı. Valilik hastaneye kaldırılan yaralılardan 7'sinin taburcu edildiğini, müdahalesi sürenlerin ise hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malatya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı'nı arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

Merkez Yeşilyurt ilçesindeki Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve 2 katlı bir binada henüz bilinmeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Malatya'da çöken 2 katlı binada incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Diğer 13 kişi de hastanelere kaldırıldı. Bu 13 kişinin 8'i tahliye olmuş durumda, 5'i tedavi altında. Bizdeki bilgilere göre, herhangi bir kayıp, ulaşılamayan kişi ihbarı bulunmuyor. Herhangi birinin bulunabilme ihtimaline karşı arkadaşlarımız binanın enkazında arama yaptılar. Giriş katındaki bir işyerinde tadilat olduğunu biliyoruz. Başsavcılığımız tarafından soruşturma başlatılmış durumda. İşin sevindirici tarafı can kaybının olmaması. 7 ilimizden 263 personelimiz sadece AFAD'dan geldi, bunun dışında UMKE ekipleri var" ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler