HABER

HDP İl binası önünde evlat nöbetinde 406. gün

DİYARBAKIR'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 148 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 406'ncı günde de sürdürürken terör örgütü, aylardır planladığı kirli oyununu sahneye koydu. Geçtiğimiz yıl eylül ayında ortaya çıkan hain planını uygulayan örgüt, Diyarbakır'da 2 yıl önce 18 yaşındayken kaçırılan Mustafa Biçer'in videosunu PKK'ya yakın bir haber sitesinde yayınladı.

Diyarbakır’daki ailelerin eyleminden rahatsız olan terör örgütü PKK, kaçırdığı çocukların zorla videosunu çekip örgüt propagandası yaptıracağı istihbarat birimlerince tespit edilmişti.

Diyarbakır’da HDP İl Binası önünde PKK tarafından kaçırılan çocukları için 406 gündür eylemlerini sürdüren ailelerden rahatsız olan terör örgütü kirli bir plan tezgahladı. İstihbarat birimleri, geçtiğimiz yıl eylül ayında PKK'nın, kaçırılan çocuklarla kara propaganda videosu çekip, örgütün yayın organlarında ve sosyal medyada yayınlayacağını tespit etmişti. PKK’nın planının istihbarat birimlerince ortaya çıkarılmasından bir yıl sonra örgüt planını sahneye koydu. Geçtiğimiz yıl eylül ayında deşifre edilen hain planını uygulayan örgüt, ailesi evlat nöbeti tutan, 2 yıl önce Diyarbakır’da 18 yaşındayken kaçırılan Mustafa Biçer’in videosunu PKK’ya yakın bir haber sitesinde yayınladı.

‘GÖZYAŞLARI ELE VERDİ’

Diyarbakır'da 2 yıl önce HDP aracılığıyla PKK'lı teröristlere götürüldüğünü iddia ettiği oğlu Mustafa için geçen yıl 3 Eylül'den beri kanser hastası eşi Ayşegül Biçer ile birlikte oturma eylemini sürdüren Rauf Biçer, bugün oğlunun terör örgüt PKK'ya yakın bir haber sitesinde röportajının yayımlandığını söyledi. Görüntüleri izlediğini söyleyen Biçer, oğlunun silah zoruyla konuştuğunu ifade etti. Oğlunun gözlerinden çok ağladığını fark ettiğini anlatan Biçer, bu konuşmanın oğlunun iradesiyle yapılmadığını akardı. Biçer, "Oğlumu silah zoruyla konuşturuyorlar. Oğlum, vatanına, bayrağına bağlı biriydi. Onun defalarca terör örgütünden kaçmak istediği sırada yakalandığını biliyorum. Oğlum, kendi iradesiyle konuşmuyor. Yaptığı o konuşmalara inanmıyorum. Gözlerinden ne kadar çok ağladığı bellidir. Oğlum oradan kaç gel. Annen ile birlikte senin hasretini yaşıyoruz. Çocuğumuzu ilk kez bu halde görüyoruz. 2 yıldan fazladır ondan bir haber alamıyordum. Oğlumun HDP tarafından zorla kaçırıldığını bütün dünya biliyor. Bunların kayıtları da var bende. Oğlumu bugün zorla konuşturmuşlar. Oğlum, kendi iradesiyle asla PKK'yı desteklememiş. Allah'ın izniyle ben oğlumu onların elinden alacağım ve HDP il binasının önünü de terk etmeyeceğim" dedi.

'EVLATLARIMIZ KENDİ İRADELERİYLE BU KONUŞMALARI YAPMIYORLAR'

Evlat nöbetindeki ailelere seslenen Biçer şunları söyledi: "Buradan bütün ailelere sesleniyorum, evlatlarımız kendi iradeleriyle bu konuşmaları yapmıyorlar. Bu tür sözlere inanmayın. Çocukları silah zoruyla konuşturuyorlar. Oğlum röportajda Diyarbakır'da doğduğunu söylüyor, oysaki Manisa'da doğdu. Evlatlarım batıda büyüdüler. Kürt olduğumuz halde Kürtçe bilmezler. Aileler, böylesi açıklamalara inanmasınlar. Oğlumu infaz da edebilirler, çünkü bunlar dinsiz ve imansızdır."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler