HABER

Havaların sıcak seyrettiği bölgelerden ardı ardına yangın haberleri

Hava sıcaklıklarının 40 derecinin üstünde seyrettiği bölgelerden ardı ardına yangın haberleri geldi. Mersin'in Anamur, İzmir'in Menderes, Burdur'un Bucak ve Hatay'ın Antakya ilçelerinde orman yangını çıktı. İzmir, Mersin, Hatay'daki yangınlar kontrol altına alındı, Burdur'daki yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, her yıl temmuz ayının sonu ile ağustos ayının başına rastlıyor. Hava sıcaklıklarının 40 derecinin üstünde seyrettiği bölgelerden de peş peşe yangın haberleri geldi. 

Mersin'in Anamur ilçesindeki yangınla ilgili ilk açıklamayı Orman Genel Müdürlüğü yaptı.

Yangına; 2 uçak, 5 helikopter ve 20 arazözle müdahalede bulunulduğunun duyurulduğu müdürlüğün açıklamasında, "Orman yangınına 15 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Yeşil vatanımızı korumak için alevlerle savaşımız devam ediyor" denildi.

KONTROL ALTINA ALINDI

Müdahaleler sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında, 1,5 hektar orman zarar gördü. Ekipler, soğutma çalışmalarına devam ediyor.

BİR YANGIN HABERİ DE BURDUR'DAN GELDİ

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınarı köyünde orman yangını çıktı.

Bucak'ın Çobanpınar köyü Narağacı mevkinde saat 16.30 sıralarında bilinmeyen nedenle orman yangını başladı. Bucak Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, bölgeye iş makineleri, arazözler sevk edildi. Yangına ayrıca uçak ve helikopterlerle müdahale ediliyor. Rüzgar nedeniyle yangın söndürme çalışmaları güçlükle yürütülüyor. 

HATAY’DA ORMAN YANGINI

 HATAY'ın Antakya ilçesi Habibi Neccar Dağı eteklerindeki ormanda yangın çıktı. Yangın söndürme ekipleri, alevleri kontrol altına alabilmek için karadan ve havadan çalışma başlattı.

Alınan bilgiye göre, Habib-i Neccar Dağı eteklerindeki makilik alandan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi. Yangına 6 arazöz, 2 tanker, 3 helikopter ve 35 personel müdahale etti. Yangın, yaklaşık 3 saatlik mücadelenin ardından kontrol altına alındı. Yangında 3 hektarlık orman zarar gördü.

İZMİR'DE SERADA ÇIKAN YANGIN, ORMANA SIÇRADI

İZMİR'in Menderes ilçesinde serada çıkıp, ormana sıçrayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Yangın, saat 14.30 sıralarında Çamönü Mahallesi'ndeki bir serada çıktı. Rüzgarın etkisi ile alevler ormana sıçradı. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz ve 3 su tankeri sevk edildi. Yangını kontrol etmek için çalışmalar sürüyor.

KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Menderes ilçesinde serada çıkıp, ormana sıçrayan yangın, kontrol altına alındı. İlk müdahalenin 8 dakika için yapıldığı kaydedildi. Kısa sürede önü kesilen alevler, ormana daha fazla ilerlemeden 1,5 saatte söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler