Fatih Terim: 39 puan az, kaybettiğimiz gereksiz puanlar hayal kırıklığı!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2021 19:28

Galatasaray deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup ederken karşılaşma sonrası teknik direktör Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fatih Terim, bu sahada maç oynamanın çok kolay olmadığını belirterek, "Top kontrolünün 2'de, 3'de ancak yapıldığı bir ortamda ısrarla biz de oyuna hakim olmak için uğraştık. Bu bizim oyun kültürümüz, bunu da geliştirmek en büyük dileğim benim. Her gün de gelişiyor görüyorum. Buna rağmen Malatyaspor'a pek pozisyon vermedik, hatta hiç pozisyon vermedik desek belki yeridir. Bu önemli bir şey. İkincisi son kontrolleri iyi yapabilsek, özellikle son vuruşları, son pasları, final olan yerlerdeki pas ve pas tercihleri, artı şutları veya kaleyle ilgili topları atabilsek öne geçebilirdik ki biz öne geçince çok daha iyi oyun oynanma ihtimali yüzde 100, rakip için de, bizim için de. Bu ara fizik olarak da çok üstün, 18'de kafa vurdurmayan iyi mücadele eden bir Malatyaspor vardı. Burada Hamza hocayı da, talebelerini de tebrik ediyorum. Büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Bazen kupada yediğimiz golü onlar ligde yiyor. Böyle enteresan işler oluyor ama set oyununu oynayan oyuncularımızı değiştirdik. Rakibin arkasına, sırtına atan koşan oyuncularla bu sefer devam edebildik son 15 dakikayı. Bence doğru oldu. Çünkü her saniye oyunun gidişatına göre, oyunun performansına göre hamle yapma mecburiyetinde kalıyoruz. Yaptığımız hamleler de doğru oldu. 3 puan çok önemliydi derbiyi kapatırken. Gerçi herhangi bir izin yok, devam edeceğiz ama Malatya gibi önemli bir deplasmandan 3 puanla dönmek hakikaten bizim için sevindirici. Oyuncularımı da kutluyorum, Malatyaspor'a da başarılar diliyorum" dedi.

Haberin Devamı


FATİH TERİM: 39 PUAN AZ. KAYBETTİĞİMİZ GEREKSİZ PUANLAR HAYAL KIRIKLIĞI


Bir gazetecinin, 'Toplanan puanı nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna Fatih Terim, "Hayal kırıklıkları. 39 puanı az olarak değerlendiriyorum. Hayal kırıklığı olarak da, kaybettiğimiz gereksiz puanlar diye de söyleyebiliriz" yanıtını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!