HABER

Muhtar öğrenciler için köye sınırsız internet bağlattı

Kastamonu’nun Küre ilçesine köy muhtarı, evinde interneti olmayan öğrencilerin derslerini kaçırmaması için köye sınırsız internet bağlatarak köy camiini EBA merkezine dönüştürdü. Muhtar, ders için cami avlusuna gelen öğrencilere aynı zamanda da ikramlar yapıyor.

Korona virüs salgını nedeniyle 2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitimle başladı. Milyonlarca öğrenci derslerini Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredata göre hazırladığı EBA üzerinden takip ediyor. Ancak bazı bölgelerde yaşayan öğrenciler internet konusunda yeteri kadar şanslı olmuyor. Bu kapsamda Kastamonu’nun Küre ilçesine bağlı Çatak köyünde internet alt yapısı olmadığı gerekçesiyle internet verilemeyince köyde ikamet eden çocuklar, derslerinden geri kalınca köy muhtarı harekete geçti. Çatak Köyü Muhtarı Abdülkerim Güler, internet olmadığı için derslerinden uzak kalan öğrenciler için köye sınırsız internet bağlattı. Bağlanan internet sonrasında köy camiinde oluşturulan alanda, evinde internet olmayan öğrenciler EBA sistemine bağlanarak derslerini takip etme imkanına kavuştu. Köyde bulunan 10 öğrenci, muhtar Güler'in desteği ile camide kurulan alana gelerek derslerine bağlanmak için ücretsiz bir şekilde sınırsız internetten faydalanıyor.

İNTERNET HİZMETİ SUNDUĞU ÖĞRENCİLERE İKRAMLAR YAPIYOR
Küre ilçesine bağlı Çatak Köyü Muhtarı Abdülkerim Güler, internet alt yapısı olmadığı gerekçesiyle bir süredir köylerine internet bağlatamadı. Pandemi döneminde de köyde yaşayan çocukların eğitimden mahrum kalmasına gönlü razı olmayan Köy Muhtarı Güler, köylülerin de desteği ile köy camisinin yanına EBA destek ünitesi kurdu. Özel çaba göstererek bir GSM firması ile anlaşan Köy Muhtarı Abdülkerim Güler, köye getirdiği interneti çocukların hizmetine sundu. Havaların güzel olduğu zamanlar köy camisinin avlusunda, havaların kötü olduğu zaman da köy camisinde çocukların ders çalışmasını sağlayan Köy Muhtarı Güler, ayrıca ders yapan çocuklara çeşitli ikramlarda da bulunuyor. Şu anda köyde ikamet eden ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere 10 çocuğun uzaktan eğitim gördüğü Çatak köyünde çocuklar, ayrıca derslerinde birbirlerine yardımcı da oluyorlar.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler