HABER

Eskişehir'de üretilen tekneler ile 2 milyon dolarlık ihracat

Eskişehir’de üretilen tekneler aralarında Hollanda, İtalya ve İspanya’nın da olduğu Avrupa’nın farklı ülkelerine ihraç ediliyor. İş insanı Takittin Erol, “Denizi olmayan, bozkırın ortasındaki bir şehirde tekne üretimi yapmamız gerçekten herkese ilginç geliyor" açıklamasında bulundu.

Eskişehir’de, yaklaşık 3 bin 500 metrekarelik kapalı alanda üretilen tekneler, aralarında Hollanda, İtalya ve İspanya’nın da olduğu Avrupa’nın farklı ülkelerine ihraç ediyor. Yıllık 2 milyon dolarlık ihracat hacmine ulaştıklarını belirten iş insanı Takittin Erol, “Denizi olmayan, bozkırın ortasındaki bir şehirde tekne üretimi yapmamız gerçekten herkese ilginç geliyor. Yıllık yaklaşık 2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyoruz. Ülkelerin isteklerine göre, çeşitli model ve ölçülerde üretimler yapıyoruz. Geçen hafta Fransa ile de çalışmaya başladık” dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren şirket tarafından 2007'de Büyükşehir Belediyesi'nin 'Porsuk Yenileme Projesi' kapsamında Porsuk Çayı'nda gezi amaçlı kullanılan tekne ve gondol üretimine başlandı. Hollanda, Norveç, İtalya, İspanya ve Fransa'ya 3 metreden 24 metreye kadar çeşitli ölçülerde tekne üretimi yapan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Takittin Erol, ilk olarak turistlere yönelik gezi amaçlı kullanılan tekne ve gondolların üretimiyle işe başladıklarını söyledi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler