HABER

Enerjiye ilişkin yasa teklifi Meclis'e sunuldu

AK Parti milletvekilleri, elektrik faturalarındaki TRT payının kaldırılması, tüketici üzerindeki mali yükün hafifletilmesini içeren kanun teklifini, TBMM Başkanlığı’na sundu.

AK Parti, Enerji satışı üzerinden TRT payının kaldırılmasını da düzenleyen 38 maddelik yeni yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Kanun teklifi kapsamında, bazı kanunlarda da değişiklik öngörülüyor. Buna göre; elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payının kaldırılması öngörülüyor. Elektrik enerjisi fonu anlaşmaları kapsamında elektrik faturalarında yer alan bileşenlerin azaltılması, tüketici üzerindeki mali yükün hafifletilmesi ve faturada sadeleştirmeye gidilmesi hedefleniyor. Ayrıca, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bünyesinde, elektrik ve doğal gaz faaliyetleri ile ilişkilendirilen iş modelleri ve teknolojideki gelişmeleri izlemek ve gerekli düzenlemeleri yapmak, araştırma ve geliştirme ile yenilik (inovasyon) alanlarının tespiti ve bu alanlardaki çalışmaların yönlendirilmesine ilişkin çalışmaları yapmak üzere gerekli idari yapının kurulması amaçlanıyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Kasım'da Kabine toplantısı sonrası, elektrik faturalarındaki TRT Payı ile enerji fonu kesintilerinin kaldırılacağını açıklamıştı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler