HABER

Dünyanın en yalnız balinası

44 yıldır ABD'deki tematik su parkı Marineland’de tutulan ve hayatta kalan son orkalardan olan balina Kiska intihar teşebbüsünde bulundu. Balinanın yürek burkan görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı.

Marineland'in Niagara Şelaleleri tema parkında 44 yıldır insanları eğlendirmek için esaret altından tutulan, tüm yavruları ve arkadaşları ölen ve sosyal medyada 'Dünyanın en yalnız balinası' olarak bilinen balina Kiska içinde bulunduğu beton tankın duvarlarına kafasını vurarak intihar etmeye kalkıştı.

YÜREK BURKAN GÖRÜNTÜLER


Phil Demers adlı Twitter kullanıcısı hayatta kalan son orkalardan olan Kiska'nın kafasını duvara vurduğu anları sosyal medyada paylaştı.Video sosyal medyada büyük tepki çekerken MarineLand’e giden hayvan hakları savunucuları eylem yaptı.

ESARET ALTINDA YAŞADI

Şu anda 44 yaşında olan Kiska, İzlanda kıyılarında yakalandığından beri hayatını esaret altında geçirdi. Orkalar son derece zeki ve sosyal hayvanlar olarak biliniyor. Balina Kiska ölen yavrularından sonra son arkadaşının da başka bir tesise taşındığı 2011'den beri tamamen izole bir hayat yaşıyor

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler