HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fikri Sağlar'a tepki: Sen çağın dışında kaldın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikri Sağlar'ın bir televizyon kanalında başörtüsü ve türban konusunda kullandığı ifadelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Bu zat artık bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı. CHP zihniyetinin faşizan anlayışının bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hâlâ yaşamını sürdürüyor." diyen Erdoğan, "Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp da bununla milleti aldatma sürecini de bıraksın. Milleti aldatamazsınız. Geçti o günler. Yanına 2 değil 20 tane başörtülü koysan da senin ne olduğunu biliyorlar. " diye konuştu. Erdoğan, vahşice öldürülen Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin'in iddialarına ilişkin de "Sayın Kemal neden bunu cevapsız bıraktı? Onu biraz sıkıştıracaksınız. Artık CHP'nin nereden nereye geldiği çok açık net ortada. En güzel dersi 2023'te sandıkta benim milletim bunlara verecektir diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle saatlerinde Kısıklı'daki konutundan çıkarak Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne geçti. Burada cuma namazını kılan Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan eşlik etti.

Erdoğan, cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Daha sonra caminin yakınında iki ayrı kafeye uğrayan Erdoğan, kafe çalışanlarıyla bir süre sohbet etti. Topkapı Sarayı önünde basın mensuplarınca fotoğrafı çekilen Erdoğan, gazetecileri yanına çağırdı. Bu sırada Hürriyet gazetesi muhabirinin fotoğraf makinesini alan Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gazetecilerin fotoğrafını çekti. Erdoğan, basın mensuplarının yeni yılını kutlayarak, aileleri ve sevdikleriyle güzel bir yıl geçirmelerini diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan İstanbul Valiliğine geçti. 

FİKRİ SAĞLAR'IN SÖZLERİ

Bunu aslında bu zatın kendisine sormak lazım. Bu zat artık bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı. CHP zihniyetinin faşizan anlayışının bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hâlâ yaşamını sürdürüyor. Başörtülü kızlarımız yıllarca üniversitelerin kapılarından çevrildi. Tarlada çiftçi olursan başörtü meşrudur, üniversitede olursan başörtüsü yasaktır. Böyle bir mantık vardı. İnsanın giyimine göre değerlendirmeye kalkacak olursak, bunu fikir özgürlüğü olarak anlatmak mümkün değildir. Bunlara sorduğunda, normalde inanç özgürlüğünden fikir özgürlüğünden bahsediyorlar. Bırakın artık bu işleri yahu. 50'li, 40'lı yıllardaki CHP'nin olduğu, insanların yaşamlarına müdahale etmeye devam ettiklerini görmek istemiyoruz.

Bay Kemal yanına iki tane başörtülü alıp da bununla milleti aldatma sürecini de bıraksın. Milleti aldatamazsınız. Geçti o günler. Yanına 2 değil 20 tane başörtülü koysan da senin ne olduğunu biliyorlar. 

Burada da hakim, savcı, polis bu ülkenin her kurumunda bunları görecekler. Şartlar bellidir. Şartların içinde 'Başörtülü olan, hakim-savcı olamaz, polis olamaz.' böyle bir şey var mı? Daha bunlar çok şeyler görecekler. 

Oy almak için bazı yerlerde başörtülü bazılarını vitrin mankeni gibi koymak kimseyi artık aldatmıyor. Geçti o günler. Parlemento'da nice başörtülü bayanlarımız var. Bay Fikri görmüyor musun bunları? Daha çok mesafeler alacağız ama sen çağın dışında kaldın. Bay Kemal bir şey söyleyemiyor.

PINAR GÜLTEKİN'İN BABASININ İDDİALARI

Sayın Kemal neden bunu cevapsız bıraktı? Onu biraz sıkıştıracaksınız. Onun adına ben cevaplamayayım. Bunu anlamanız lazım. Bunların sorunları var. Taciz, tecavüz, hırsızlık var. Artık CHP'nin nereden nereye geldiği çok açık net ortada. En güzel dersi 2023'te sandıkta benim milletim bunlara verecektir diye düşünüyorum.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler