HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türksat 5A Uydusu Hizmete Alma Töreni'ne katıldı

Türksat 5A haberleşme uydusu bugün TÜRKSAT’ın Ankara Gölbaşı’ndaki yerleşkesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla yapılan törenle hizmete alındı. Hizmete alım töreninde uydu çalışmalarıyla 'Türkiye dünyadaki ilk 10 ülke arasına girecek' ifadesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Manevra ömrü 35 yıl olarak hesaplanan Türksat 5A ile mevcut uydularımızı yedekliyor, yörünge haklarımızı garanti altına alıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTürksat 5A haberleşme uydusunun hizmete alım töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende Türksat 5B ve Türksat 6A uydularındaki son gelişmeleri duyurdu. Erdoğan haberleşme uyduları kapsamında "Türkiye dünyadaki ilk 10 ülke arasına girecek" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından notlar;

* Hizmete alacağımız Türksat 5A uydumuzun hayırlı olmasını diliyorum. Ocak ayında Falcon 9 ile uzaya fırlatmıştık. Uzun bir test çalışması ardından servis sağlamaya hazır hale gelmiştir. Manevra ömrü 35 yıl olarak hesaplanan Türksat 5A ile mevcut uydularımızı yedekliyor, yörünge haklarımızı garanti altına alıyoruz. 

* Uydumuz Türkiye ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta-Batı ve Güney Afrika'nın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz'i kapsayan geniş bir coğrafyaya hizmet verecek. Şimdi sıra Türksat 5B uydumuzda. Türksat 5B uydumuzun testleri sürüyor. 

* Bu uydumuzu yılın son çeyreğinde Falcon 9 ile uzaya göndermek hedefimiz. Faydalı yük kapasitesi tüm uyguların tamamından fazla olacak 5B'nin hizmete girmesiyle veri iletişim kapasitemiz 15 kat artacak. Doğu yörüngesindeki frekans ve yörünge haklarımızın korunması açısından önemli olan 5B'nin manevra ömrünün 35 yılın üzerinde olacağı ön görülmektedir. 

* Tübitak, Türksat, Aselsan gibi çok sayıda kurum ve kuruluşumuz kapsamında Türksat 6A uydumuzu ürettik. Test aşamasına gelen bu uydumuzu önümüzdeki yıl uzaya fırlatmayı planlıyoruz. Haberleşme uydusu üreten 10 ülke arasına gireceğiz. 

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler