SAĞLIKLI YAŞAM

Çocuklarda obezite sorunu nasıl çözülür ?

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları & Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Boyraz “Çocuklarda obezite sorunu ve çözümü hakkında” bilgileri aktardı.

Çocuklarda obezite vücut yağ dokusunun artmasına denir. Vücut yağ dokusu derialtı yağ dokusunun artması, çocukların aldığı kaloriden fazlasını harcayamamasıdır. Bu sorunun çözümünde ise çocukların gereksiz gıdalara ulaşımının engellenmesi cips, kola, meyve suyu, soğuk çay, dondurma, ekmek arası, çikolata, face food gibi yiyecekleri çocuklarımıza daha az vererek mümkün olduğunca vermeyerek bu sorunu çözebiliriz. Obezite ne demektir? Obezite derialtı yağ dokusunun artmasıdır. Hiç kuşkusuz çocuklarımız son yıllarda giderek obez olmakta bunun sebebi ise gereksiz gıda alımı ve hareketsiz yaşam olmaktadır.

Gereksiz gıda alımı ne demektir? Karbonhidrattan zengin beslenme; face food, bisküvi, çikolata, kek, ekmek arası, kola, cips, meyve suyu, gibi gereksiz gıdaların alınmasıdır. Çocuklarımızda hareketsiz bir yaşam obezite sorununu tetiklemektedir. Peki obeziteyi nasıl önleyebiliriz? Obeziteyi önlemek için; öncelikle sağlıklı beslenmeyi her çocuğumuza mutlaka öğretmeliyiz, burada sağlıklı beslenmeden kastımız karbonhidrattan fakir, proteinden zengin diyetlerdir. Bunun yanı sıra hareketi arttırmamızda gereklidir. Son zamandalar da tablet, televizyon, bilgisayar, masa başında oturma gibi alışkanlıklar olması nedeniyle çocuklarımız hareket edememekte ve gereksiz gıda alımı nedeniyle obez olmaktadır. Bunu önlemek için ise çocuklarımızı mutlaka bir spora yönlendirmeli ve çocukluk çağından itibaren sağlıklı beslenme alışkanlıklarını kazandırmalıyız.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler