HABER

Çin'den kripto paralara yasak

Çin, kripto para ticaretine yönelik baskıyı yoğunlaştırdı. Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu ile Çin Merkez Bankası, kripto para madenciliği ve kripto para ticaretine karşı bir kez daha harekete geçti. Çin'in hamlesiyle Bitcoin de geriledi.

Çin kripto paralara karşı negatif adımlara yenisini ekledi. Çin Ulusal Kalkınma ve Reporm Komisyonu, kripto para madenciliğinin engellenmesine yönelik harekete geçti. 

Çin mayıs ayında finansal riski savuşturma çabalarının bir parçası olarak Bitcoin madenciliği ve ticaretini bitirme amacını yineledi. Yeni Kripto Para Madenciliği projelerine finansal destek sağlanmasının sıkı şekilde yasaklanacağın belirten Komisyon, kripto para madenciliği projelerinin elektrik piyasalarında yer almalarına izin verilmeyeceğini de vurguladı.

PBOC ayrıca finansal kurumların, ödeme şirketlerinin ve internet şirketlerinin kripto para ticaretini kolaylaştırmasını da yasakladı. Ayrıca komisyon, yeni kripto para madenciliği projeleri üzerinde enerji tüketim kontrollerinin güçlendirileceğini de vurguladı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler