HABER

Son dakika: Corona Virüsü durdurulamıyor! Coronavirus'de son durum ve gelişmeler

Corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde görülen ve daha sonrasında farklı ülkelere de sıçramış olan coronavirus'ın şu ana kadar dünya genelinde 71.810 kişiye bulaştığı bildirildi. Koronavirüsü sebebiyle ölüm sayısı 1.775 kişiye çıktı. Corona virüsü tedavisi için kullanılacak aşının 18 ay içerisinde üretilmesi bekleniyor. Corona virüsü nedir? belirtileri nelerdir? Türkiye ve Dünya'dan son durum gelişmeleri haberimizde..

İlk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilen Covid-19, kısa sürede diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "acil durum" ilan etmişti.Çin'de, Kovid-19 salgını nedeniyle can kaybı 1369'a, virüs bulaşan kişi sayısı 60.349'a yükselmişti. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, önceki günlerde Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüse, "Kovid-19" adının verildiğini duyurmuştu.

Corona virüsü tüm dünya da kırmızı alarm ile karşılanırken, tedavisi ve aşısı konusunda da yapılan açıklamalarda peşi sıra geliyor. Coronavirus şu ana kadar 71.810 kişiye bulaşmış durumda görünüyor. Ayrıca 11.258 kişi bu hastalıktan kurtulmayı başarmış durumdadır. Lakin hayatını kaybedenlerin sayısı hızlı biçimde yükselmeye devam ediyor. Şu an son olarak gelen bilgiler doğrultusunda koronavirüs sebebiyle ölüm sayısı 1.775'e ulaşmış durumdadır.

Corona Virüsü tedavisi var mı?

Corona virüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Virüsün yayılmasını önlemek için tüm ülkelere "mümkün olabildiğince agresif" mücadele vermesi çağrısında bulunan Ghebreyesus, virüse karşı geliştirilecek ilk aşının 18 ayda tamamlanabileceği bilgisini paylaşmıştı.

Corona Virüsü'nün belirtileri nedir?

Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NHC) yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde etkili olan 2019-nCoV salgınında ölü sayısı 425’e, 2 bin 788’inin durumu ciddi olmak üzere virüsten etkilenen kişi sayısı 20 bin 438’e çıktı.

Corona Virüsler (CoV), soğuk algınlığından Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS-CoV) ve Ağır Akut Solunum Sendromu (SARS-CoV) gibi daha ciddi hastalıklara kadar çeşitli hastalıklara neden olan büyük bir virüs ailesidir. Şuana kadar ilk görülen ve dikkat çekilen belirtileri;

  • İştahsızlık ve kilo kaybı
  • Yüksek Ateş
  • Halsizlik ve yorgunluk hali
  • Karın bölgesinde görülen şişlikler
  • Görme sorunları, gözün sulanması ve gözde renk değişimi
  • Solunum sorunları ve nezle
  • Denge sorunları
  • Genel psikolojik durumda değişme, mutsuz ifade

Corona Virüsü dünyada son durum ve gelişmeler

Japonya’da korona virüsü nedeniyle karantina altına alınan gemide 40 kişinin daha enfekte olduğunun anlaşılmasıyla gemide karşılaşılan vaka sayısı 175'e, Japonya genelindeki vaka sayısı ise 204'e yükseldi.

Corona virüsü karantinasından kaçan iki rus kadın polise tekrardan teslim oldu.

Corona Virüsü Türkiye'den gelişmeler

Çin'den tahliye edilen ve Ankara'daki Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi'nde bulunan 42 kişinin 14 günlük karantinası bitti. Vatandaşların taburcu edilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün çıkan sonuçların negatif olduğunu yani herhangi bir virüsün olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler