HABER

Büyükşen cinayetinde yeni gelişme

Müge Anlı'nın programıyla Türkiye gündemine gelen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çifti cinayetinde flaş detaylar ortaya çıktı. Olayın azmettiricisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Abdullah Başdemir'in (46), sevgilisi Esra Taş'a (28), piknikte ''Senin canını sıkanları hallettirdim. Onları öldürttüm'' dediği öğrenildi.

CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ da şu bilgileri paylaştı:

“Dolaylı bir itiraf diyebiliriz. Katil zanlısı Uzbek cinayeti itiraf etmiyor aslında. Abdullah Baydemir’in kendisine para teklif ettiğini söylüyor ve “100 bin TL vereceğim. 4 tane düşmanım var.’ dediğini söylüyor. Bu doğrudur diye bir şey söyleyemeyiz. Soruşturmanın tamamına bakmak lazım.

Diğer zanlıların ifadesi çok önemli aslında. Olayın azmettiricisi olarak tutuklanan Esra Taş’ın arkadaşı, sırdaşı Hatice “Olay gecesi “Abdullah, ben ve Esra otururken, Abdullah, “Aşkım artık üzülme. İçin rahat olsun. Benim adamlar gereğini yaptı. Seni üzenleri öldürdü.” diyor. “Bunun üzerine ağlayan Esra bir anda gülmeye başladı, ‘aslanım erkeğim’ diyerek Abdullah’a sarıldı.” diyor.

Hatice daha sonra Esra ile baş başa kaldığında “Yahu sen ne yaptın? Öldürmüş insanları’ dedim.” ifadelerini kullanıyor. Esra tüm sosyal medya hesaplarını kapattı, kendini eve kapattı. Sonra Esra’dan korkmaya başladım.” diyor.

Olay öncesinde bir araç kullanılıyor. Abdullah Başdemir ve Esra Taş, Esra’nın eski eşinin soyadıyla ‘Esra Büyükbayram’ adıyla bir araç kiralıyor. Olayda kullanıyorlar. Olaydan bir gün sonra teslim ediyorlar.

Yine bir tanık ifadesinde, “Esra ve Abdullah’ın yanında bir Afganlı vardı. Ona bilet almaya çalıştılar, başka ile göndermeye çalıştılar. Ama biz kaçak Afgan göçmenlere bilet satmadığımızı söyledik.” diyor. Daha sonra Esra, Abdullah ile birlikte Uzbek’i Aksaray’a geldiklerini söylüyor.

Kiralık katilin yakalanmasının ardından 5 kişinin başına maske takılıyor, sıraya diziliyor. Esra Taş’ı teşhise çağırıyorlar. O kiralık katil hangisiydi diye soruluyor ve Esra hemen Abdullah Uzbek’i teşhis ediyor. ‘Gözlerinden ve göz çukurlarından tanıdım.’ diyor. Olayın tanığı, ailenin küçük kızı da katili teşhis ediyor.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler