HABER

Bursa'da AVM'de mağazanın tavanı çöktü

Bursa'da alışveriş merkezindeki giyim mağazasının tavanı çöktü. Enkaz altında 1 kişinin kaldığı iddiası üzerine arama çalışması başlatıldı. Olayla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat enkaz altında kimsenin kalmadığını olayda ölen ya da yaralanan vatandaşın bulunmadığını duyurdu.

Bursa'da Osmangazi ilçesinde bulunan alışveriş merkezindeki giyim mağazasının tavanının bir kısmı, saat 12.30 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Bu sırada mağazada bulunan müşteriler ile çalışanlar, panikle dışarı çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, AFAD, UMKE ve İHH ekipleri sevk edildi. Alışveriş merkezi tahliye edilirken, ekipler de enkaz altında 1 kişinin kaldığı iddiası üzerine arama- kurtarma çalışması başlattı. Tarihi Hanlar Bölgesi'ndeki çalışmalar kapsamında bina yıkımı yapılırken, sarsıntı meydana geldiği ve Mağaza tavanının bu sırada çöktüğü iddia edildi.

İtfaiye ve AFAD ekiplerinin enkazda arama çalışmaları tamamlandı. İtfaiye yetkilileri, enkaz altında kalan kimsenin olmadığını açıkladı.

Olayla ilgili açıklama yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat enkaz altında kimsenin kalmadığını olayda ölen ya da yaralanan vatandaşın bulunmadığını duyurdu.

SANİYE FARKIYLA KURTULMUŞLAR

Mağazada alışveriş yapan bir grup kadının Çökme olayından saniyeler önce mağazayı terk ettikleri görüldü. Kadınların güvenli kısma geçmelerinden saniyeler sonda tavanda çökme yaşandı. Yaşanan göçüğün artından toz bulutu kaplanan AVM'de yaşananlar görevlilerin 'Kimse var mı?' diyerek enkaz altına seslendiği anlar kameraya yansıdı.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, CNN TÜRK canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Hepimize büyük geçmiş olsun. AVM'nin ek binası olarak kullanılan binanın çalışması, AVM yönetimi tarafından yapılan bir çalışmaydı. Bir can kaybı veya bir yaralanma söz konusu değil. Gerekli müdahale ekiplerimiz tarafından yapılıyor." dedi.

Aktaş, "Normale döndürmeyle alakalı arkadaşlarım orada. Tavanda daha önceden yapılmış bir imalattan kaynaklanmış olabilir, bilemiyorum. Ben mevcut AVM'nin kalan kısmını etkileyecek bir şey olacağını zannetmiyorum. Bütün ekiplerimiz şu anda orada, herhangi bir ihtiyaç söz konusu değil. İlk tespitimiz yaralı ve can kaybı olmadığı yönünde." ifadelerini kullandı.

AVM'DEN AÇIKLAMA

Mağazanın bulunduğu alışveriş merkezi yönetiminden de açıklama yapıldı. Olayda yaralanma ve can kaybı yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Zafer Plaza AVM'de öğle saatlerinde bir mağazamızın tavanında alçıpan çökmesi yaşanmıştır. Olay sonrası itfaiye, sağlık, AFAD ekipleri ve emniyet güçleri hızlıca olay yerine intikal ederek gerekli tüm tedbirleri almıştır. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma söz konusu değildir. AVM'miz tedbir amaçlı kısa bir süre ziyaretçilerimize kapatılmıştır ve AVM içinde bulunanlar tahliye edilmiştir. Şu saat itibarıyla AVM'miz normal çalışma sürecine dönmüştür. Olayın sebebiyle ilgili detaylı incelemeler başlatılmıştır."

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler