HABER

Bill Gates, biyoteröre karşı uyardı

Son dönemde varyantlar ile gündemde olan virüs ile mücadele son sürat devam ederken Bill Gates'ten çok konuşulacak bir uyarı geldi. Tarih, 2015 yılında Kovid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olmadığımızı belirten ve uyarılarda bulunan Gates'i haklı çıkarmıştı. Gates şimdi de gezegenimizi bekleyen yeni tehlike ile ilgili konuştu ve dünya liderlerine çok konuşulacak uyarılarda bulundu.

İngiliz Daily Star gazetesinde yer alan habere göre, Gates, yakın tarihli bir röportajda dünya liderlerini çiçek hastalığının gelecekte teröristler tarafından biyolojik bir silah olarak kullanılabileceği konusunda uyardı.

Gates ayrıca Dünya Sağlık Örgütü'nde (DSÖ) milyar dolarlık bir Pandemi Görev Gücü kurulması çağrısında bulundu.

YENİ SALGIN UYARISI

Yeni bir salgına hazır olmadığımızın altını çizen Gates, İngiltere ve ABD gibi ülkelerin , dünyanın bir sonraki salgına hazır olması için araştırmayı finanse etmek için 'on milyarlarca dolar' harcaması gerektiğini belirtti.

Daha önce 'Salgın hazırlıklarına gösterilen ilginin beklediğimden daha düşük olmasından biraz endişeliyim' diyen Gates, dünyanın bir sonraki pandemiye hazır hale gelmesi için 100 günde aşı üretme, diğer 100 günde ise bunu milyarlarca insana sunabilme kapasitesine ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Gates'e göre bu kapasiteye sahip fabrikaları kuracak yeteneğe sahibiz. Ancak tek eksik olan şey henüz bu konuda gerekli adımların atılmaması.

Gates'in kurucusu olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı , Pazartesi günü yayınlanan bir raporda , ulusların aşı üretme kapasitesi de dahil olmak üzere sağlık sistemlerine daha fazla yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler