HABER

‘Beni taciz, rahatsız ediyorsun’ diyerek saldırdığı aile hekiminin burnunu kırdı

Sakarya’da bir sağlık çalışanı daha hasta tarafından darp edildi. Kontrol için çağırdığı hastası odaya girer girmez ‘Beni taciz, rahatsız ediyorsun’ diyerek aile hekimini darp etti. Saldırı neticesinde hastanelik olan aile hekiminin burnunda kırıklar oluşurken, kendisi gibi doktor olan babası ve Sağlık-Sen Sakarya Şubesi’de yaşanan şiddet olayına tepki gösterdi.

Olay, öğlen saatlerinde Adapazarı ilçesinde bulunan Figen Sakallıoğlu Hızırtepe Aile Sağlığı Merkezi Hızırtepe Aile Sağlığı Merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, aile hekimi olan Metin Kurşunoğlu, Hastalık Yönetimi Platformu çerçevesinde hastası A.K.’yi kontrol için merkeze çağırdı. İddiaya göre, doktorun yanına giren A.K. hiçbir tartışma yaşanmamasına rağmen biranda ‘sen beni taciz, rahatsız ediyorsun’ diyerek Kurşunoğlu’nu yumruklamaya başladı. Saldırgan olay yerinden kaçarken, başından yaralanan ve burnunda kırıklar olduğu öğrenilen doktor baygınlık geçirerek kanlar içerisinde kaldı.


“Gerekli tedbirlerin alınarak hak ettiği cezaların verilmesini talep ediyoruz”


Saldırıya uğrayan kişinin babası emekli doktor Muzaffer Kurşunoğlu ise, “Bu devlete ben 50 sene doktor olarak hizmet ettim. Oğlum da doktor, ben bu hastaneden emekliyim radyoloğum. Hastaların içerisinde bu tür psikopatlar çıkabiliyor. Ama devletimizin buna gerekli tedbirlerini almasını talep ediyoruz, kendilerine yalvarıyoruz, bunlara bir önlem alsınlar. Cezalar çok hafif. Bunu 100 hastadan bir tanesi yapıyor ama o eğer hak ettiği cezayı almıyorsa, örnek teşkil ediyor ve önü açılıyor. Oğlum çok sakin bir insan. Saldırıyı gerçekleştiren kişi, oğlumun yarısı kadardı, fizik olarak oğlum ondan çok güçlüdür. Vurmaz, hiç kaba kuvvet kullanmayan bir kişidir yani herkes tanır” diye konuştu.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler