HABER

Bakanlar Dönmez ve Çavuşoğlu, 740’ıncı Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri'nin 740’ıncısı düzenlendi. Programa Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in yanı sıra ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce kişi katıldı.

Bilecik’in Söğüt ilçesinde bu yıl 740'ıncı kez Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri düzenlendi. Kutlama programlarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanı sıra Bilecik Vali Vekili Yunus Fatih Kadiroğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Erdemir, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Söğüt Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever ile tribünleri dolduran binlerce kişi katıldı.

Söğüt Kaymakamlığı önünde karşılanan Bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu ve Fatih Dönmez boyunlarına Yörük poşusu bağladı. Kaymakamlık önünde oluşturulan, aralarında mehteran, atlı alperenler ve vatandaşların da yer aldığı yaklaşık bin kişilik yürüyüş kortejine katılan Bakanlar Çavuşoğlu ve Fatih Dönmez çevredekileri selamlayarak Ertuğrul Gazi Türbesi’ne geldi. Türbeyi ziyaret ederek dua eden Bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu ve Fatih Dönmez daha sonra beraberindekilerle birlikte programın yapılacağı stadyuma geçti.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler