HABER

Bakan Karaismailoğlu: Demiryollarımıza 320 milyar lira yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “2003 yılına kadar ihmal edilen demiryollarını, hükümetlerimiz döneminde yeniden ayağa kaldırdık. Son 20 yılda, demiryollarımıza 320 milyar lira yatırım yaptık. Elektrikli demiryolu hat uzunluğunu yüzde 188 artırdık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Personelleri ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İftar programına TCDD Genel Müdürü Metin Akbaş, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürü Hasan Pezük’ün yanı sıra Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay’da katılım sağladı.

“DEMİRYOLLARIMIZA 320 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK”

Demiryollarının, Türkiye’nin ulaşım tarihinde sadece bir ulaşım sistemi olmasının ötesinde önemli bir anlamı olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “Demiryolları, bu topraklardaki ulaşım ağının ekonomik, sosyal, tarihsel ve kültürel öneme sahip stratejik bir parçasıdır. Cumhuriyetin ilk yıllarından sonra 2003 yılına kadar ihmal edilen demiryollarını, hükümetlerimiz döneminde yeniden ayağa kaldırdık. Son 20 yılda, demiryollarımıza 320 milyar lira yatırım yaptık, elektrikli demiryolu hat uzunluğunu yüzde 188 artırdık. Sinyalli hat uzunluğunu, yüzde 183 arttırdık. Yüksek hızlı tren hatları ile tanıştırdığımız ülkemizi, Avrupa’nın altıncı, dünyanın da sekizinci YHT işleticisi ülkesi seviyesine çıkardık” ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler