HABER

Bakan Akar: Türkiye, Libya'da yabancı güç değildir

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret etti. Akar, "Türkiye 500 yıllık kardeşlik bağı bulunan Libyalı kardeşlerinin yanında olmaya devam edecek. Türkiye, Libya'da yabancı güç değildir. Türkiye, Libya'nın kendi kendine yetebilecek bir seviyeye ulaşması için gayret göstermeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret etti, Türkiye-İtalya maçını Libya açıklarındaki TCG Gelibolu Fırkateyni'nde bahriyelilerle izledi. Libya halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirten Akar, "Türkiye, Libya’nın kendi kendine yetebilecek bir seviyeye ulaşması için gayret göstermeye devam ediyor." dedi.

Akar, dün İtalya’nın Sicilya Adası’nda İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace ve İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ile gerçekleştirdiği üçlü görüşme sonrasında Libya’ya geçti.

Mitiga Havalimanı’nda Libyalı ve Türk yetkililer tarafından karşılanan Akar, Libya Görev Grup Komutanlığını ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında helikopterle Libya açıklarındaki TCG Gelibolu Fıirkateyni'ne giden Akar, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı, personelle bir araya geldi.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uluslararası alanda bir özne olduğunu belirten Akar, etki ve ilgi alanı genişleyen Türkiye’nin bölgesel, küresel barış ve istikrar için önemli sorumluluklar üstlendiğini, üstlenmeye devam ettiğini bildirdi.

GÜNCELLENME

Bunları da beğenebilirsiniz

Son Dakika Haberler