Ahmet Nur Çebi: Malatya halkı averaj takım adıyla yaşamak istemez

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2021 09:38

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Çebi, 2-1 yenildikleri Fatih Karagümrük ve cumartesi günü oynanacak şampiyonluk maçlarını değerlendirdi. Karagümrük'e yenildikleri maçta rakip oyuncu ve teknik direktörlerinin aşırı sevinçlerine anlam veremediğini söyleyen Çebi, "Karagümrüklü futbolcuların aşırı sevinçlerinin ölene kadar çok takipçisi olacağım" dedi.
Yaşanan son iki maçı talihsizlik olarak gördüğünü belirten Ahmet Nur Çebi, Göztepe'yi yenerek şampiyon olacaklarını ifade etti. Galatasaray-Malatyaspor maçına da değinen Çebi, "Malatya'nın hiç bir şekilde 'averaj takımı' olmayacağını belirterek, "Malatya şehri yıllarca averaj takımı olarak anılmak istemez. Malatyaspor'un o gün elinden gelenin en iyisini yapcağından şüphem yok" ifadelerini kullandı.


Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ninn açıklamaları şu şekilde:

Haberin Devamı


"KARAGÜMRÜKLÜ FUTBOLCULARIN AŞIRI SEVİNÇLERİNİN ÖLENE KADAR ÇOK TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"
"Tabii ki bu tür dönemler çok konuşulan ve yorumlar yapılan bir dönem değil. Ancak bazı olaylara değinmek istiyorum. Birisi, sevgili Karagümrüklü sporcuların maç günündeki başarılarına ve olaylara değinmek istiyorum. Her futbolcu sahaya kazanmak için çıkar, şartlar ne olursa olsun. İyi oynadılar ve kazandılar. Takdir etmemek mümkün değil. Her futbolcu gol attığında takla atabilir, sevinebilir. Takım halinde başardıkları için birbirlerine sarılıp sevinebilirler. Ancak soyunma odasında yaşananlar bir kutlamayı gösteriyor. Ben de şunu belirtmek isterim ki 'düşmemeyi mi başardınız, şampiyon mu oldunuz, neyi kutluyorsunuz?' Bunu merak ediyorum ve bu merakımı gidermek için de ölene kadar bu işin takipçisi olacağım. Soracağım, soruşturacağım. Bu kutlamanın sebebi ne idi. Bir futbolcunun gol attıktan sonra takla atması, hocasının sevinmesi, birbirine sevinmesi çok doğal. Bunun tersini düşünmek bile istemiyorum. Ama kutlama nedenini bilmiyorum. Ben herhangi bir konu bilmiyorum, merakımı gidermek istiyorum. Bu nedenle takipçisi olacağım. Bilsem zaten söylerim. Kendileri de bunu açıklayabilirler."
"MALATYASPOR HİÇ BİR ŞEKİLDE AVERAJ TAKIMI OLAMAZ"
"Her ne hikmetse ligin sonuna doğru gelindiğinde sürekli hoş olmayan başka şeyler konuşuluyor. Takımların mücadelelerinde müdahaleler olduğuna ilişkin sözler oluyor. Malatya, Anadolu'nun mert karakteridir. Malatyaspor hiçbir şekilde averaj takımı olmaz. Malatya şehrinin yıllar boyu üzerinde averaj takımı yükünü taşımak istemez. Malatyaspor'un Galatasaray karşısında elinden gelenin en iyisini yapacağına şüphem yok. Malatya'nın hiçbir şekilde 'averaj takımı' olarak adlandırılacağına inanmıyorum. Beşiktaşlı arkadaşlarımızın söylenenlere inanmamalarını istiyorum."

BAKMADAN GEÇME!